Két baleset egy óra alatt

fotó: Pálffy Csaba

Két baleset is történt péntek reggel egy óra alatt a 13A országút Farkaslaka és Korond közötti szakaszán.

Az első a Kalonda-tető Farkaslaka felőli részén. Hajnalban, 5.45 körül hívták az önkéntes tűzoltókat, hogy kigyúlt egy nyergesvontató, ami felborult az úttest mellett, mondta el kérdésünkre Miklós Péter, farkaslaki önkéntes tűzoltó.

Péntek délután 3 óra körül zajlik a kocsi eltávolítása, teljes útlezárásra lehet számítani, nem lehet tudni, meddig tart, mert a jármű méretei miatt bonyolult a művelet – figyelmeztetett az önkéntes tűzoltó.

Nehézkes a közlekedés

Nyergesvontató borult be az árokba.

Frissítés 2022. 07.01-jén, 15.27-kor:

A megyei rendőrség közleménye szerint a baleset úgy történt, hogy július elsején egy 47 éves székelyudvarhelyi férfi egy nyergesvontatót vezetett Farkaslaka irányából Korond fele tartva, elvesztette az irányítást a jármű fölött, elhagyta az úttestet és felborult. A balesetben a sofőr könnyebben megsérült, a helyszínre érkező mentősök elsősegélyben részesítették.

Ugyancsak pénteken, 6 óra 30 perc körül értesítették a rendőrséget, hogy még egy baleset történt a 13/A országúton. Az első rendőrségi vizsgálatok alapján egy 57 éves Maros megyei férfi Korond felől haladt Farkaslaka fele, amikor összeütközött egy felsőboldogfalvi 80 éves férfi által vezetett kocsival. A balesetben egy 75 éves nő, a boldogfalvi autó utasa megsérült és helyben orvosi ellátásban részesítették a mentőszolgálat munkatársai. A baleset után végzett alkoholteszt egyik sofőr leheletében sem mutatott ki alkoholt. Mindkét esetben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás.

Frissítés 16 óra 10 perckor:

Mint kiderült, egyik sérülés sem volt súlyos és a második baleset is a Kalondán történt. A 75 éves hölgy enyhébb  koponyasérüléseket, homlokhorzsolást szenvedett, a helyszínen az orvosos mentő munkatársai ellátták, de visszautasította, hogy kórházba vigyék, tájékoztaott kérdésünkre dr. Domokos Iván, a megyei mentőszolgálat orvosigazgatója.

Frissítés 16 óra 14 perckor:

Még mindig nem sikerült kiemelni a teherautót, szakaszosan engedik a járműveket: időnként 5-10 percre a teljes úttestet lezárják, egyébként félsávon halad a forgalom. Még körülbelül két órát eltarthat a mentőakció – becsülte Miklós Péter önkéntes tűzoltó, aki a helyszínen tartózkodik.

Frissítés 19 óra 22 perckor

Kiemelték a nyergesvontatót, 4 óra megfeszített munka után kiemelték a nyergesvontatót – értesített Miklós Péter.

Pár perccel korábban küldött Kelemen Szilveszter egy videófelvételt a kiemelt járműről, ez megtekinthető itt: