Fontos pontokat tartott itthon a Szejke SK

Nem forgott veszélyben a hazai győzelem.
Fotók: Sinka-Király Levente

A férfi kézilabda A-osztály 18-ik fordulójában a Székelyudvarhelyi Szejke SK a Nagyszebeni KK-t fogadta a városi sportcsarnokban.

A rövid kispaddal érkező szebeniek az első félidőben sokáig tartották a lépést az udvarhelyi irányítással zajló találkozón. Negyedórányi játék után még vezettek is egy góllal, de a Szejke SK-nak az első félidő végére sikerült három gólos előnyre szert tennie (15-12).

A második részben még tíz percig bírtak rohanni az eredmény után a vendégek. A hazaiak sorra lőtték a gólokat, a vendégek leragadtak a 19-ik találatuk után. Ezt jól használta ki a Szejke SK, újabb nyolc percnyi játék után már hét gól volt a különbség a két együttes közt. A hajrára már nem maradtak izgalmak. Tíz góllal, 31-21-re hozta a találkozót az udvarhelyi együttes.

A forduló rangadóján a Segesvári VSK 28-26-ra győzte le a szintén második, rájátszást érő helyre pályázó Nagyváradot. Két fordulóval az alapszakasz vége előtt így az udvarhelyiek öt ponttal előzik meg a Bihar megyeieket. Az első hely már elkelt, a segesváriak a szombati győzelemmel biztosították be azt.

A következő fordulóban ismét hazai pályán szerepel a Szejke SK, vendége a csoportgyőztes Segesvár lesz.

Férfi kézilabda A-osztály, D csoport, 18-ik forduló

Székelyudvarhelyi Szejke SK-Nagyszebeni KK 31-21 (15-12)

Szejke SK: Orbán Sz. (védés 5/ 12 kapott gól) – Komporály 4, Daninfeld 1, Pál 1, Fekete 2, Kónya 6 (2), Szász Előd 2. Csere: Jobb (4/9) – Kopacz 1, Buguleț 8, Orbán Levente 5 (4), Jére 1, Lőrinczi, Telegdy. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Nagyszebeni KK: Șofronici (4 védés / 20 kapott gól) – Micloș 3, Pasere 8, Blaga 3, Ramba Florin, Munteanu, Briotă 3. Csere: Novacovschi (1/11) – Căpățână 1, Bogdan Alexandru 2, Boica. Vezetőedző: Matei Damian.

Nagybányai Minaur II.-Tordai Potaissa II. 41-37
Segesvári VSK-Nagyváradi VSK 26-24

A bajnokság állása:

1. Segesvár 42 pont.
2. Szejke SK 35 p.
3. Nagyvárad 30 p.
4. Nagybánya II. 26 p.
5. Torda II. 13 p.
6. Nagyszeben 13 p.