Folytatódnak a Tomcsa-estek

Kiemelt kép forrása: Balázs Attila

Folytatódnak a Tomcsa-estek, májusban is minden csütörtök este 8 órától a képernyők elé várja a Tomcsa Sándor Színház a nézőket.

Ebben a hónapban régebbi szakmai sikereknek örvendő és a közönség körében népszerű előadások felvételeit osztja meg a nézőkkel az udvarhelyi teátrum.

Május 7-én a 2014. április 17-én bemutatott Szophoklész klasszikusa, az emberi lét problémáit feszegető Oidipusz lesz látható Sorin Militaru rendezésében.

Egy héttel később az önvizsgálatnak, a múltunk értékelésének, a lehetséges együttélésnek kérdéseit boncolgató, a családi látszatidillt leleplező Ibsen-dráma, a Nóra lesz látható Csurulya Csongor rendezésben, melyet 2011. május 5-én mutatott be a társulat.

21-én Mihai Măniuţiu által a társulat számára írt és rendezett „metafizikai kabaré”-ja a Szebb az élet halál után tekinthető meg, melyben a hangsúly nem a halálra tevődik, hanem arra a fájdalmas varázslatra, mellyel az élet mindenikünkre hat. Ezt 2014. június 21-én játszotta először a színház.

2009/2010-es évadban mutatta be a társulat Anca Bradu rendezésében Shakespeare Ahogy tetszik című komédiáját, mely a mese erejével beszél a pörgés értelmetlenségéről, a csend értékéről, a szerelemről és az életszeretetről. Az előadást 28-án tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezenkívül a gyerekeknek és a gyermeklelkű felnőtteknek is kedveskedik a társulat a közelgő gyermeknap alkalmával. Május 30-án, szombaton 10 órától A dzsungel könyvét teszik elérhetővé, melyet a szatmárnémeti Brighella Társulat alapítója Nagy Regina rendezett a 2013/2014 es évadban.

Az előadások egyszeri alkalommal lesznek megtekinthetők a színház Facebook-oldalán – írják a szervezők a közleményükben.