Folytatódik a körzeti, döntőznek a megyeisek

Az 5. Ligát vezető farcádiak játék nélkül jutnak a pontokhoz.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Vasárnap 17 órakor a Gyergyószentmikósi VSK vendége lesz a 4. Liga nyugati csoportját megnyerő Nagygalambfalva, a bajnokság döntőjének első mérkőzésén. A visszavágót a tervek szerint egy hét múlva a galambfalviak otthonában rendezik. A párharc győztese Szeben megye bajnokával játszhat selejtezőt a 3. Ligába kerülésért.

A gyergyóiak jövő szerdán hazai pályán fogadják Székelykeresztúr együttesét a 2018-2019-es Román Kupa Hargita megyei szakaszának döntőjében. A szerdán rendezett elődöntőkben a Gyergyószentmiklós 10-4-re győzte le Csíkszentsimon együttesét, míg a keresztúriak a Székelyudvarhelyi Roseal ellen értek el 2-1-es győzelmet.

Az 5. Liga Udvarhely körzeti csoportjában a 23-ik fordulót rendezik a hét végén. A listavezető Farcád nem lép pályára, de újabb három ponttal gazdagodik, mivel a Csekefalva elleni találkozójukat nem kell lejátszaniuk. A forduló rangadóját Bogárfalván rendezik: a tabellán második hazaiak a harmadik Homoródszentmártont fogadják.

A 6. Liga soron következő fordulójában sorozatban a huszadik, majd huszonegyedik győzelmére készül a bajnokcsapat Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz. Szombaton 18 órakor Oklánd lesz az udvarhelyiek ellenfele, vasárnap Székelyderzs ellen lépnek pályára. A második Zeteváralja hazai pályán fogadja Homoródszentpétert. Az elmúlt fordulókban értékes pontokat veszítő székelyderzsiek ebben a fordulóban nem kell attól féljenek, hogy letaszítják a dobogó harmadik fokáról, mivel a bajnokságból kilépő Kányád ellen nem kell pályára lépniük, játék nélkül jutnak a pontokhoz.

Íme, a hétvégi találkozók párosítása és azok kezdési időpontja:

4. Liga, döntő, első mérkőzés

Vasárnap 17 órakor

Gyergyószenmiklós-Nagygalambfalva

5. Liga, 23-ik forduló

Vasárnap 15 órakor

Parajd SE-Zetelaka II.
Alsóbldogfalva-Felsőboldogfalva
Kobátfalva-Korondi Ifjúság
Gagy-Kápolnás

Vasárnap 17 órakor

Bogárfalva-Homoródszenmárton

Vasárnap 18 órakor

Siménfalva-Bögöz
Csekefalva-Farcád 0-3 (játék nélkül)

6. Liga, a 19. fordulóból pótolják: 

Vasárnap 11 órakor

Székelyderzs-Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz

6. Liga, 23-ik forduló

Szombaton 18 órakor

Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz-Oklánd

Vasárnap 11 órakor

Zeteváralja-Szentpéter

Vasárnap 18 órakor

Szentpál-Szentlélek
Máréfalva-Kissolymos
Alsósófalva-Szentegyháza II. 3-0 (játék nélkül)
Székelyderzs-Kányád 3-0 (játék nélkül)