Folytatják a 250 lejes szociális támogatások utalását

Megkezdte a szociális utalványok harmadik részletének folyósítását az európai beruházásokért és projektekért felelős tárca. A közzétett adatok szerint 2.358.359 romániai személy részesül a 250 lej értékű támogatásban. 

A program 2022 júniusában indult és az év végéig tart, kéthavonta, azaz négy alkalommal kapnak támogatást a kedvezményezettek, a nélkülözésben élő és a szegénység kockázatának kitett személyek. Az összeg élelmiszerek és meleg ételek vásárlására költhető el az utalástól számított egy éven belül. 

Akik a második részlet utalása után léptek be a kedvezményezettek kategóriájába november közepéig megkapják a szociális kártyát és a támogatást is még a hónap végéig. A hátralévő negyedik összeg is folyósításra kerül az ünnepek előtt – ígérte meg Ioan-Marcel Boloș, kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter. Azt is hozzátette novemberben kiosztásra kerülnek az élelmiszersegély-csomagok újabb részlete. Ezek a csomagok 24 kilogrammnyi, 12 féle élelmiszert tartalmaznak.

Transtelex