Fogynak a jegyek az erdélyi István, a királyra

Fotó: István a király / Székelyföldi Nagyprodukció (Facebook)

Július 15-én éjfélkor dobták piacra a jegyeket az erdélyi szereposztásban megrendezett István, a királyra.

Fél óra alatt mintegy 1500 jegy fogyott el! – jelentették délután fél 1-kor a rendezvény Facebook-oldalán, miközben a 11 órai statisztikájuk már négyezer eladott jegyet mutatott. Mindenesetre azzal biztatták az érdeklődőket, hogy összesen tízezer jegyet bocsátottak ki.

A székelyföldi, erdélyi szereplőkkel és közreműködőkkel megvalósult nagyprodukció bemutatója 2021. augusztus 20-án lesz a sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában, és egymás után ötször fogják előadni a darabot péntektől keddig esténként.

A bemutatón,

az első szereposztásban Istvánt egy ismerős arc, Farkas Lóránd kolozsvári színművész alakítja, aki az udvarhelyi színpadon a Műtét című Tompa-darabban lépett fel. A sepsiszentgyörgyi születésű színész „legendásan jó énekhangját” több énekes színdarabban is megmutatta már, és ott áll a Loose Neckties Society színész zenekar frontjában is, írják róla a szervezők. A bemutatón a másik főszerepet, Koppányt a tehetségkutatókból híres borzonti Baricz Gergő alakítja.

A második szereposztásból ismerős lehet Koszorús Krisztina (Koszika) neve, aki udvarhelyi rendezvényeken már többször is fellépett, legutóbb a Múzeumok éjszakáján, de készül a Míves Emberek Sokadalmára is, ő lesz Gizella.

Kolozsvárról ott lesz még Solt szerepében Laczkó Vass Róbert (ő is többször felléppett már Udvarhelyen) és – az állítólagos #metoo ügyéről hírhedtVáta Lóránd is, aki Laborcot játssza. Géza fejedelmet a sepsiszentgyörgyi Állami Magyar Színház volt igazgatója, Nemes Levente, Saroltot Szabó Enikő és Zsigmond Éva Beáta csíkszeredai színésznők alakítják, az egyik regös pedig nem más, mint a Fölszállott a Pávában díjazott Tokos zenekar alapembere, Tókos Csongor-Attila.

A rendező-koreográfus Orza Călin, a Háromszék Táncegyüttes alapító tagja, aki többek közt az Udvarhely Táncműhellyel is dolgozott együtt, a producer pedig Dancs Zsolt, az operetténekesnő Dancs Annamari bátyja.

Az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció szereposztása napi lebontásban a honlap Hírek szekciójában megtekinthető.

Jegyek, feltételek

A szervezők közlése szerint nem kell sem oltás, sem teszt, az előadás ideje alatt viszont a maszkviselés kötelező. Amennyiben a törvénykezés változik addig, az augusztus 20-án érvényes szabályok szerint engedik be a nézőket.

Kapunyitás minden este 19 órakor lesz, az előadások pedig 20.30-kor kezdődnek. Az előadást 5 éven aluli gyerekeknek a hangerősség miatt nem ajánlják.

Első kategóriás jegyeket 60, második kategóriásat 30 lejért, VIP-jegyet 90-ért lehet váltani. A bemutatóra a jegyek már elfogytak.

Fenntartanak helyeket mozgássérült személyek számára is, nekik a belépés ingyenes, kísérőiknek 30 lejes jegyet kell váltani az erre kijelölt helyekre. Az online jegyvétel itt lehetséges.