Fogadóórát tartanak, a szélsőségekről beszélgetnek

Nyílt fogadóórát tartanak a KÖZ.-ban január 11-én, 18 órától, a téma a szélsőségek lesz. Az esemény házigazdája Miklós Csongor családapa, pszichológus, fotográfus, egykori félprofi labdarúgó és szabadúszó, jelenleg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia munkatársa, vendége pedig András Lóránd szociológus, a mélyszegénység és cigánykérdések kutatója, közösségszervező, édesapa lesz – írják a Facebook-esemény leírásában a szervezők. 

Beszélni fognak arról, hogy milyen szélsőséges helyzetek jelennek meg közösségünkben, hogy miért lett olyan hatalmas a szakadék a gazdag és szegény régiók, közösségek, családok között, hogy mennyire vagyunk Székelyföldön befogadók vagy előítéletesek a társadalmilag meghatározó szélsőségekre – LMBTQ, bőrszín, migráció. Arról is szó esik, hogyan érhető el a kisebbségekkel való együttélés a közösségben, hogy milyen hatással van a családunkra a sok éles váltás, hogy hogyan található meg a szélsőségek közötti egyensúly. 

A Nyílt Fogadóóra már a 2. évadánál jár, minden második csütörtökön érkezik új résszel. Az eseményre a belépődíj 50 lej, amivel a KÖZ.-közösségi kávéház munkáját támogatod, írják a szervezők. Hozzáteszik, a párok számára kedvezményes a részvétel, a helyek száma pedig korlátozott, ezért előzetesen be kell jelentkezni a 0757.393.669-es telefonszámon vagy üzenetben a KÖZ. Facebook-oldalán előleg befizetésével.

Kiemelt kép illusztráció / forrás: KÖZ. Facebook-oldala