Fociztak a megyeisek, mutatjuk az eredményeket

Pontokat vesztett a listavezető Nagygalambfalva a farkaslakiak otthonában. Előnyük négy pontra csökkent.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Szerdán és pénteken a 23-ik fordulót rendezték a 5. Liga nyugati csoportjában.

A Székelyudvarhelyi Roseal idegenben megszerzett győzelmével indult a hétközi forduló. A 23-ik játéknap nyitómérkőzésén az udvarhelyiek gólgazdag találkozón 4-3-ra győzték le Szentegyháza együttesét.
A Székelykeresztúr-Székelyvarság, illetve a Homoródalmás-Betfalva találkozókat nem rendezték meg. A két ,,vendég’’ időben jelezte a szervezőknek, hogy nem utaznak el a mérkőzésekre. Könnyen jöttek így a pontok a keresztúriaknak és az almásiaknak.

Farkaslakán rendezték a forduló rangadóját, Nagygalambfalva volt a vendég. A vizes talaj nagyon megnehezítette a két csapat dolgát. A vezetést a hazaiak szerezték meg, de jött a válasz az éllovastól. Fordítani azonban nem tudtak, az újabb két gólt a hazaiak szerezték. A listavezetőnek csak a szépítésre futotta a végjátékban, 3-2-re kaptak ki. A galambfalviak előnye a tabellán így négy pontra csökkent, Székelykeresztúr továbbra is ott van a nyomukban.

A harmadik Lövéte leszakadt az éllovastól. A pénteki mérkőzésen hiába vezettek 2-0-ra is hazai pályán a malomfalviak ellen, a vendégeknek sikerült fordítaniuk, és végül megnyerniük a mérkőzést.

Íme, a 23-ik forduló eredményei:

Labdarúgó 4. Liga, nyugati csoport 23-ik forduló

Szentegyháza-Székelyudvarhelyi Roseal 3-4
Farkaslaka-Nagygalambfalva 3-2
Lövéte-Malomfalva 3-4
Székelyudvarhelyi Sporting-Zetelaka 6-1
Homoródalmás-Betfalva 3-0 (játék nélkül)
Agyagfalva-Szentábrahám 6-2
Székelykeresztúr-Székelyvarság 3-0 (játék nélkül)

A bajnokságot továbbra is Nagygalambfalva vezeti 52 ponttal, Keresztúr 48 pontos a második helyen, míg Lövéte 44 egységgel áll jelenleg a dobogó harmadik fokán.

Hétvégén ismét pályára lépnek úgy a megyeisek, mint a körzeti bajnokságban szereplő csapatok. Az újabb fordulók részletes programjáért ide kell kattintanotok.