Filmeznél vagy sorozatoznál?

Megvannak a 77. Golden Globe-gála győztesei.

Január 6-án nyilvánosságra hozták a 77. Golden Globe győzteseit, a legtöbb díjat – szám szerint hármat – a Volt egyszer egy… Hollywood zsebelte be, amit az 1917, a Joker, a Rocketman, az Utódlás, a Fleabag és a Csernobil követett két-két díjjal.

A legjobb dráma kategóriában az öt jelölt közül az 1917 tarolt, a legjobb musical vagy vígjáték díját a Volt egyszer egy… Hollywood kapta. Az animációs filmek közül A hiányzó láncszem nyert, a legjobb idegennyelvű filmnek az Élősködők bizonyult.

A legjobb női szereplő (dráma) díjat Reneé Zellweger (Judy) vihette haza, a kategória férfi jelöltjei közül Joaquin Phoenix (Joker) volt a legjobb. A musical vagy vígjáték kategóriában Awkwafina (The Farewell) lett a női győztes, a férfiak közül pedig Taron Egerton (Rocketman) zsebelte be a díjat.

A legjobb női mellékszereplő az idén Laura Dern lett a Házassági történetben nyújtott alakításáért, a legjobb férfi mellékszereplő díját pedig Brad Pitt (Volt egyszer egy…Hollywood) kapta meg.

A rendezők közül Sam Mendes tarolt az 1917 című filmmel, a legjobb forgatókönyv díját pedig Quentin Tarantinonak (Volt egyszer egy…Hollywood) ítélték.

A legjobb filmzene díját a Jokernek és Hildur Guðnadóttir-nak adták, a legjobb betétdal – I’m Gonna Love Me Again – pedig a Rocketmanben csendült fel.

A sorozatok közül

az Utódlás két kategóriában is a legjobbnak bizonyult: a legjobb dráma és Brian Cox alakításáért a legjobb férfi főszereplő címet is magáénak tudhatja, a sorozatdrámák legjobb női főszereplője az öt jelölt közül pedig Olivia Colman (A korona) lett.

A Fleabag szintén két díjat vitt haza kategóriájában: az elmúlt év legjobb musicale és vígjátéka lett és a főszereplő nőt, Phoebe Waller-Bridge-t is díjazták. A legjobb férfi főszereplő díját pedig Ramy Youssef kapta a Ramyban nyújtott szereplése miatt.

A minisorozatok és tévéfilmek közül a Csernobil emelkedett ki, a legjobb női és férfi fő- és mellékszereplők pedig Michelle Williams (Fosse/Verdon), Russel Crowe (A legharsányabb hang), Patricia Arquette (A tett) és Stellan Skarsgård (Csernobil) lettek.

Két életműdíjat is kiosztottak: a Cecil B. deMille díjat Tom Hanks, a Carol Burnett díjat Ellen DeGeneres kapta.