Vigyázz, mit dobsz a vécébe!

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel és a csatornahálózat meg a szennyvízátemelők biztonságos üzemeltetése érdekében a szennyvízcsatorna megfelelő használatára hívja fel a figyelmet a Harvíz az oldalán megjelent közleményében.

Arra kérik a fogyasztókat, hogy kerüljék a textil alapú nedves- és a fertőtlenítő kendőknek, továbbá mindazon szilárd anyagoknak, mint amilyen az egészségügyi betét, a csatornahálózatba juttatását, amelyek dugulást okozhatnak. Ne juttassanak a csatornába a hálózatra veszélyes anyagokat: olaj, zsír, benzin, állatoktól származó szerves hulladék.

Ajánlják, hogy a fogyasztók egy minimális, hibaelhárítás idejére elegendő víztartalékot őrizzenek meg, annak érdekében, hogy tudják betartani a legfontosabb járványügyi előírásokat (kézmosás, WC-öblítés stb.) szükség esetén. Ezt azzal indokolják, hogy Székelyudvarhely ivóvízhálózata elöregedett, ez pedig csőhálózati hibákat eredményezhet. A váratlanul jelentkező hibák esetében nem tudnak senkit előzetesen értesíteni.

Felhívják az ügyfeleik figyelmét, hogy március 25-től zárva tartanak a pénztáraik, de a számlák kifizetésére van online lehetőség. Minden fogyasztót arra kérnek, hogy amennyiben lehetséges kerüljék a Harvíz R.T. székhelyének és munkapontjainak a látogatását a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Ha kérdésük vagy problémájuk van, akkor ímélen vagy telefonon keressék őket:

 A fotó illusztráció

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 27-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!