Figurás egy táncelőadás lesz ez!

Figurás című táncszínházi előadásának bemutatójára készül az Udvarhely Néptáncműhely csütörtökön, november 24-én este 19 órától.

Az Orza Călin rendezte előadásnak egy főszereplője van: maga a tánc, az egyén és közösség táncos szertartásai. A koreográfia mellőz minden külső történetet, elbeszélhető cselekményt, a figyelem központjába a táncoló férfiakat és nőket helyezi – ígérik az előadás alkotói.

A Figurás táncosai Antal József, Antal Katalin, Faluvégi Erzsébet, Fábián Gergely, Fülöp Csaba, Golicza Bernadett, Hajdó Árpád, Hajdó-Nagy Annamária, Hajdó-Nagy Lóránt, Orbán Henrietta, Sipos Réka Katalin, Szabó Tamás Zsolt, koreográfusok Lőrincz Hortenzia, Redő Júlia, Tőkés Zsolt, Orza Călin. 

Az előadás zenéjét a Kedves zenekar tagjai, Kedves Botond, Kelemen Molnár János, Román Hunor, Szabó Lóránd Győző adják, zenei szerkesztő Kelemen László. A fényért Toásó István, a hangért Zilincki Károly felelt. 

„A Figurás az erdélyi néptáncok és a hozzájuk kapcsolódó zenekari és vokális dallamok világát idézi, de nem múltba révedően, hanem 21. századi módon, a hagyomány ismeretén és tiszteletén túl, annak mai, kortárs szemléletű színpadra alkalmazásával” – mondja a rendező az előadásról.

Aki lemaradna a csütörtöki bemutatóról, másnap, pénteken este 19 órától láthatja a Figurást. Helyet foglalni a 0722.180.046-os vagy 0742.483.056-os telefonszámokon lehet, vagy a színház jegypénztárában hétköznapokon 11 és 14 óra, valamint 15 és 17 óra között.

Kiemelt kép: archív felvétel az Udvarhely Néptáncműhely egy korábbi előadásáról