Fiatalok borultak fel autóval, egy lány súlyosan megsérült

Fiatalok baleseteztek Felsőboldogfalva határában szombaton, augusztus 20-án kora reggel 7 óra 15 perc körül. Egy 25 éves nagygalambfalvi férfi Bögöz irányából Székelyudvarhely felé tartott két utasával, amikor elveszíthette uralmát a jármű felett, és felborult, az úttesten kívülre – közölte kérdésünkre Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

A segélyhívásra a székelyudvarhelyi tűzoltóság két egysége, egy tűzoltóautó és egy SMURD-alakulat szállt ki, valamint a székelyudvarhelyi mentőszolgálat orvosos kocsija. A balesetben megsérült két kiskorú utas, egy 17 éves lányt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk az autóból. Ő többszörös sérüléseket szerzett, eszméletlen állapotban szállította el a mentőszolgálat orvosos kocsija a székelyudvarhelyi városi kórház sürgősségi osztályára, majd intubálva, gépi lélegeztetéssel a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba, tudtuk meg Dr. Domokos Ivántól, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatójától. Hasonló korú utastársa könnyebben sérült, őt a SMURD-alakulat szállította el.

A sofőrt alkoholtesztnek vetették alá, ez 0,68 mg/l alkoholt mutatott ki leheletében, drogtesztet nem végeztetett vele a rendőrség, mondta Maria Plumbu rendőrszóvivő.

A súlyosan sérült 17 éves lány állapotáról a marosvásárhelyi sürgősségi kórház szóvivőjétől is érdeklődtünk, cikkünk frissül, amint további információkat tudunk meg.

A kiemelt kép illusztráció.