Fesztiválozhatsz Orfűn – kétszer is!

Fotó: Fishing on Orfű

A nyár közeledtével a kedvezőbb járványügyi helyzet reményt adott arra, hogy a tavalyi évvel ellentétben idén lehessen fesztiválszezon. Közben jöttek a rémhírek, hogy nem lesz Tusványos, Electric, majd hiánypótlásként megjelent a Tiltott fesztivál. Magyarországon is elsőként a Sziget-féle rendezvényeket mondták le, de az egyik kedvenc, a FeZen sem kerül megrendezésre.

Térjünk át a jó hírekre: lesz Rockmaraton. Igaz, más néven, de a helyszín és a hangulat azonos lesz. Szinte ugyanazon szervezői gárda még rá is tromfolt Orfűn, ugyanis kétszer találkozhatunk a Mecsek dombjai ölelte völgyben: a szokásos június végi időben lesz a MiniFishing, augusztus végén pedig a nagyobb dobás, a Fishing on Orfű.

A közösségi oldalon szavaztatták meg a szervezők, hogy milyen időpontban kerüljön megrendezésre a fesztivál, ezen közvélemény kutatáson augusztus 24. és 28. közötti időszak nyert, azzal az indokkal, hogy akkor talán biztonságosabb lesz a helyzet. No, de annyi hagyományőrző van, aki nem tágít június harmadik hétvégéjétől, hogy számukra is lesz egy kisebb, de annál barátságosabb és családiasabb MiniFishing. Így már jövő héten vehetjük az irányt a szimbolikus Panoráma Campingbe, az orfűi tavak stégjeire, a tókerülő fröccstúrákra Lovasi és Livius vezetésével, a magyarhertelendi sörfőzdébe sörtúrára (Kispál/Dióssy/Lecsó, illetve Kaukázus túravezetőkkel), a kemping domboldalaiban magasló színpadokhoz a koncertekre, vagy éppen az erdei tisztáson megtartandó egyszálgitáros zenei performanszokra.

A részletes zenei programot megtaláljátok a fesztivál hivatalos honlapján. A jegyeket, bérleteket ezúttal is hamar elkapkodták, de az utolsókra még lecsaphattok. Annál is inkább, mert pár napja biztossá vált, hogy a román védettségi igazolványt is elfogadják, a határ szabadon járható, illetve a 18 éven alattiak is beléphetnek védettségi igazolással rendelkező szülő felügyelete mellett.

Találkozzunk a Borfaluban!