Fertőtlenítik a lépcsőházakat

Az akció péntek reggel kezdődik a Bethlen negyedben.
Fotó: Sinka-Király Levente

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal elkezdi a város összes lépcsőházának szakszerű fertőtlenítését. A kivitelező szakcég minden felületet lefertőtlenít az összes lépcsőházban. Arra kérik a lakosságot, hogy a fertőtlenítés ideje alatt, és az azt követő egy órában maradjanak otthonaikban.

A négyes számú katonai rendelet kötelezi erre a helyi hatóságokat, hogy azokat a területeket, ahol több személy megfordul március 31-től fertőtlenítsék, illetve az ehhez szükséges eszközöket a lakosság rendelkezésére bocsássák.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 3-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!