Férj és feleség sérült meg Hargitafürdő közelében

Személyautó és kisbusz ütközött hétfő, február 20-a este 18 óra 40 perc körül a 13A jelzésű, Hargitafürdő felé vezető országúton – közölte hétfő este WhatsApp-üzenetben a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Fotó: Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) Whatsapp-üzenet

Az elsődleges vizsgálatok alapján egy 56 éves Maros megyei nő autójával Székelyudvarhely felől Csíkszereda irányába tartott éppen, amikor – egyelőre ismeretlen okokból – elvesztette uralmát a gépjármű felett és összeütközött egy másik autóval, melyet egy 48 éves Szeben megyei férfi vezetett.

A baleset helyszínére a csíkszeredai tűzoltóság szállt ki egy tűzoltóautóval, valamint egy SMURD-alakulattal, és a megyei mentőszolgálat segítségére is szükség volt.

A balesetben – melyben egy Ford Transit és egy Subaru Forester ütközött – megsérült a szebeni férfi, valamint a mellette utazó 47 éves felesége, őket kórházba kellett szállítani orvosi kezelésre. Műszaki mentésre nem volt szükség, mivel senki nem szorult a roncsok közé a balesetet követően, a forgalmat nem kellett lezárni a baleset miatt – közölte még a katasztrófavédelmi felügyelőség.

A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínen végzett alkoholtesztek eredménye mindkét sofőr esetében nulla volt, az ügyben folyatódik a nyomozás a baleset okának kiderítéséért.