Fémoszlopnak, kerítésnek, hídfőnek és villanyoszlopnak is ütköztek a napokban

Három sofőr vesztette el az uralmát a napokban a járműve fölött és tért le az úttestről: egyikük fémoszlopnak, majd kerítésnek, a másik hídfőnek, a harmadik villanyoszlopnak ütközött, írják a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közleményében.

Augusztus 12-én 10 óra 10 perc körül egy 44 éves székelyudvarhelyi férfi személygépkocsival közlekedett a D. N.13/A úton, Fenyéden, lakóhelye felé, amikor még ismeretlen okokból letért az úttestről, és az út szélén található fémoszlopnak, majd egy épület kerítésének ütközött.

A férfi személyi sérüléseket szenvedett, és orvosi ellátásra kórházba szállították.

Az alkoholszondás vizsgálat kimutatta, hogy nem fogyasztott alkoholt.

A rendőrség az ügyészség koordinálásával folytatja a nyomozást az esemény pontos okainak és körülményeinek megállapítása érdekében, és bűnügyi aktát készítettek testi sértés miatt.

Ugyancsak 12-én,

15 óra 15 perc körül a szentegyházi rendőröket a D.N.13/A úton történt közúti balesethez hívták.

A helyszínre kiérkező csapat az első vizsgálatok alapján megállapította, hogy egy 34 éves balánbányai férfi, miközben személygépkocsival közlekedett Csíkszereda felől Szentegyháza irányába, még ismeretlen okokból elvesztette uralmát a jármű felett, az út menti árokba hajtott, majd ezt követően egy hídfőnek ütközött.

A baleset következtében megsérült a kocsi 2 éves utasa, őt a megyei mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították orvosi ellátásra.

A férfit alkoholszondával ellenőrizték, az eredmény nulla volt.

A rendőrség folytatja a nyomozást az eset körülményeinek megállapítása miatt.

Augusztus 14-én

reggel 8 óra 20 perc körül szintén egy hasonló baleset történt. Egy 45 éves bukaresti férfi személygépkocsival közlekedett a D.E.578-as úton, Tusnádon, amikor elvesztette uralmát a jármű felett, áttért az ellenkező irányú forgalomba és az út szélén lévő villanyoszlopnak ütközött.

Az oszlop kidőlt, és két másik oszlopot is eltalált zuhanás közben, az egyik mintegy 30 percre akadályozta egy irányban a forgalmat.

A sofőr sérüléseket szenvedett, a mentők a helyszínen ellátták, de a kórházi kezelést elutasította. Alkoholtesztet is végeztek, az eredmény nulla volt.

A rendőrök folytatják a nyomozást az eset körülményeinek megállapítása miatt.

Az uh.ro a te véleményedre kíváncsi!

Segíts nekünk megtervezni a jövőt! Csak pár kérdésre kell válaszolnod, mindössze 5 percbe telik, de nekünk sokat segítesz vele!

Segítek, kitöltöm a kérdőívet! »