Felújítás miatt zárják le a poliklinika épületét

A Székelyudvarhelyi Városi Kórház járóbetegrendelőit magában foglaló épület belső felújítási munkálatai március 22-én kezdődnek, adta hírül a kórház a Facebook-oldalán.

Április 9-től már a megszokott programmal, megújult, modern környezettel várják a betegeket, írják még a posztban.

A felújítás idejére a poliklinika épülete bezár, a krónikus betegeket átmeneti rendelőkben látják el ebben az időszakban. Ezek a rendelők a nagy épületben kapnak helyet a földszinten, vagy az osztályon, illetve a sürgősségi osztály is átad erre az időszakra két termet – mondta el kérdésünkre a kórház sajtószóvívője, Zörgő Noémi

Az országos helyreállítási terv (PNRR) részeként nyerte ezt a finanszírozási támogatást a polgármesteri hivatal a kórház számára. Ebből újul meg a poliklinika padlózata, illetve 6,5 millió lejre új orvosi eszközöket fog kapni a kórház, például vizsgálóasztalokat, ekográfot.

A kórház saját csapata ezenkívül nyert egy másik finanszírozást is, amelyet az intézmény digitalizálására, az informatikai rendszer modernizálására fognak fordítani. Ennek a  pályázatnak az összértéke 600.000 euró, amelyből új szervereket, az orvosi diagnosztikát segítő monitorokat és új számítógépeket, a diagnosztikában is használt szoftvereket fognak vásárolni. A célok közt van az is, hogy bevezessék az online időpontfoglalást – tette hozzá Zörgő Noémi.