Felmelegedést hoznak a következő napok

Csütörtöktől felmelegedik az időjárás Erdély-szerte, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által hétfőn közzétett kéthetes, március 25. és április 8. közötti előrejelzésből.

Erdélyben

a következő időszak elején az évszaknak megfelelő hőmérsékleti normák szerint alakul az időjárás, nappal átlagosan 11 és 14 fok, míg éjszaka -3 és 0 Celsius/fok között. A következő napokban a térségben éjszakánként némi köddel is számolhatunk. Március 28. és április 3. között az időjárás jelentősen felmelegszik, a hőmérséklet jóval nagyobb lesz az évszakban megszokottnál. A nappali csúcsértékek 20 és 23 fok körül alakulnak, a legalacsonyabb hőmérséklet regionálisan 3 és 7 fok között mozog majd. Az előrejelzési időszak utolsó napjaiban enyhe lehűlés lehetséges.

Március 28-a körül helyi esőzésekre számíthatunk, április 3-án gyakoribb záporok-zivaratok is előfordulnak majd.

Székelyudvarhelyen

a következő napokban enyhén borús, de kellemes időjárásra lehet számítani az AccuWeather meteorológiai szakportál előrejelze szerint. Kedden, március 26-án napközben 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, a hét további napjaiban pedig további melegedés várható, pénteken akár 18 fokra, míg hétvégén 24-25 fokra is számíthatunk. Csütörtökön egésznapos esőzésre számíthatunk, és pénteken is előfordulhat zápor. Éjszaka leghidegebb hétfőn, március 25-én lesz, ekkor 1 fokra is lehűl az idő, a hét többi napján 3 és 6 fok között alakul az hőmérséklet az éjjeli órákban.

Â