Felkészültek a kézisek a bajnoki folytatásra

 

Szoros találkozón szerezte meg a győzelmet a Szejke SK.
Fotók: Sinka-Király Levente

Szombaton délben a Brassói Olimpiai Központ együttesét látta vendégül a Bányai János Kolllégium sporttermében az udvarhelyi együttes.
Sipos Lóránt edző nem számíthatott a sérül Jére játékára, Szász és Lázár betegség miatt hagyta ki az utolsó felkészülési találkozót.

Jól kezdte a mérkőzést a Szejke, tíz percnyi játék után már hat gólos előnyre tett szert. A félidő végére azonban elfogyott a nagy gólkülönbség, de így is egy gólos vezetéssel mehetett pihenni (18–17).

A második részben fej-fej mellett haladt a két együttes. A fontos pillanatokban koncentráltabbak voltak a Szejke SK játékosai, és sikerült a találkozót 33–30-ra nyerniük.


Az elmúlt két hétben több felkészülési találkozón is pályára léptek az udvarhelyiek. Múlt csütörtökön a Bölények Ligájában szereplő Kolozsvári Universitatea otthonában 36–36-os döntetlent értek el.
Másnap a Tordai Potaissa otthonában szenvedtek 42–26-os vereséget.

Szerdán Fogarason vett részt a csapat egy kézilabda-tornán, ahol az első találkozót a házigazda VSK ellen 33–15-re veszítette el. A CSM Focșani elleni második találkozó már szorosabb csatát hozott, de ezen a mérkőzésen is a tapasztaltabb csapat szerezte meg a győzelmet, a CSM 34–29-re győzött.

A másodosztály D csoportját vezető Szejke SK első bajnoki találkozója csütörtökön, január 31-én 17 órától lesz a tabellán második Nagyváradi VSK otthonában.

A bajnokság állása tíz forduló után:

  1. Szejke SK 22 pont.
  2. Nagyvárad 21 p.
  3. Segesvár 18 p.
  4. Nagybánya II. 13 p.
  5. Szeben 10 p.
  6. Torda II. 4 p.

Â