Feljelentették a maszk nélküli Iohannis-párt

Fotó: PRO TV

A nagyszebeni Turnul Sfatului lap beszámolója szerint egy nagyszebeni lakos felfigyelt arra, hogy a Iohannis házaspár maszk nélkül sétált a város főterén, és feljelentést tett emiatt az államfő és felesége ellen.

A szebeni lakos egyébként nem volt jelen a helyszínen, a tévében látta, hogy Iohannisék maszk nélkül sétálnak a városban. Az eset október 10-én történt, amikor a magas esetszám miatt már kültéren is kötelező volt a védőmaszk használata. Az államelnök a restaurált nagyszebeni evangélikus templom ünnepi istentiszteletén vett részt, ahol szabályszerűen viselte a maszkot, ám amikor kilépett a templomból, levette – írják.

A helyi lap érdeklődésére a feljelentő úgy nyilatkozott, hogy számára azért volt fontos ez a lépés, mert az államfőt is éppen úgy meg kell bírságolni, mint bármilyen másik állampolgárt ebben a helyzetben. Senki nem állhat a törvény felett, fogalmazott az alkotmányra hivatkozva, és Raluca Turcan munkaügyi minisztert említette példaként, aki szintén maszk nélkül mutatkozott (több kormánytaggal együtt – szerk.), ezt követően pedig ki kellett fizetnie a bírságot.

A panasztétel után szinte egy hónappal, hétfőn hallgatták ki a felperest a hatóságok, egyelőre sem a rendőrség, sem a prefektusi hivatal nem nyilatkozott az ügyben.

Turnul Sfatului (via Transindex)