Felfüggesztették az nemzetközi autóbuszjáratokat

Felfüggesztették nemzetközi járataikat a Székelyudvarhelyhez kötődő autóbusztársaságok, nem szállít utasokat országon kívülre a Csavargó, a Transptur, a Skorpió, és a Gas Tours. Vannak olyan cégek, amelyek már hétfőn, március 16-án bejelentették a változást, az utolsó járatok szerda reggel érkeztek haza Székelyudvarhelyre.

Az iskolai kényszervakáció miatt diákjáratokat töröltek Udvarhelyszéken a társaságok, de még működnek az úgynevezett “váltásos buszok”, amelyek a székelyudvarhelyi gyárak alkalmazottait szállítják. Információink szerint a több embert foglalkoztató vállalkozások közül csak a Noradanál nem dolgoznak.

Jelenleg több autóbusztársaság székhelyén tanácskoznak a személyszállítást érintő változásokról. Amint információnk lesz ezekről, értesítjük olvasóinkat.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk. Élő hírfolyamot is indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. A március 18-ai hírfolyamunk itt olvasható.

Kérjük olvasóinkat,

hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!