Félelmetes utolsó húsz perccel zárta a szezont az SZFC

Fotó: GÁL ELŐD

Utolsó bajnokiját játszotta a harmadosztályú idényben a Székelyudvarhelyi FC szombaton, május 27-én. Különösebb tét nélkül, hiszen már a fordulót megelőzően magabiztos előnyük volt üldözőjükkel, Păulești csapatával szemben, így a többi találkozó eredményétől függetlenül eldőlt, hogy ötödik helyen végez, és megnyeri csoportjában az alsóházi rájátszást az együttes. Volt tétje azonban a meccsnek a vendég együttes, az Olimpic Zărnești számára, hiszen a nyolcadik helyen tanyázva egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatták volna a bentmaradást, nem is csoda, hogy elkísérték őket szurkolóik.

Ettől függetlenül a győzelem az győzelem, és ez lebegett a Vlasa – Marucza, Savin, Tordai, Kovács Szabolcs, Matei, Lázár, Botorok, Ketesdi, Becze, Gavîrliță kezdőtizeneggyel felálló hazaiak szeme előtt.

A lelátón a vendégek körülbelül 40 fős szurkolótábora varázsolt igazi meccshangulatot, létszámban nem, de hangerőben jócskán felülmúlták az udvarhelyieket. Játékosaik ezt azzal hálálták, hogy a kezdőrúgás után lerohanták vendéglátójukat. Egy veszélyes lövésig is eljutottak, de Vlasa hatalmasat vetődve védett.

Az első percek bizonytalanságai után kezdett éledezni a kontratámadásokra építkező SZFC, de kapura tartó lövésig csupán bő negyedóra után sikerült eljutniuk, Matei próbálkozását majdhogynem a gólvonalról fejelték ki a vendég védők. Itt is, ott is adódtak lehetőségek, de a 43. percig maradt a gólnélküli állás.

Ekkor egy szöglet után került Tordaihoz a labda, akinek a beívelését Becze bólintotta a hálóba, így nem sokkal a lefújás előtt szerezte meg a vezetést a hazai gárda. Ezzel jóformán le is járt az első játékrész, az udvarhelyiek előnyben mehettek el pihenni.

A második félidőt egy kettős cserével kezdték a hazaiak, Szakács és Kovács László érkezett a pályára. Kezébe vette az irányítást a csapat már a játékrész elején, de Becze és Matei helyzetei is kimaradtak.

A 69. percben Lucian Nicolau vezetőedző újabb cserét hajtott végre, Kovács Szabolcs helyére a székelyudvarhelyi középhátvéd, Berkeczi Csongor érkezett, aki már tavaly is alapembere volt a feljutásért küzdő, és azt majdnem kivívó együttesnek. Nem is kellett sok idő neki, 3 perccel később Lázár szögletét fejelte a hálóba, ezzel már 2-0-ra vezetett az SZFC, és ugyan kétgólos hátrányban volt csapatuk, a zernyesti szurkolók kitartóan énekeltek tovább.

A mérkőzés hajrája is tartogatott még gólokat. A 86. percben érkezett a harmadik udvarhelyi gól, amikor egy ellentámadás végén Becze passzolt középre, Gavîrliță lábai elé, aki laposan lőtt a kapuba.

A találat után egy kényszerű cserét hajtott végre a hazai együttese, Szakács Szilárdot kellett lehozni, és mint bebizonyosodott, a vezetőedző ismét jól cserélt, hiszen a frissen beálló Hadnagy két percet töltve a pályán meglőtte a negyediket a 89. percben.

A Székelyudvarhelyi FC 4-0-ra nyerte szezonzáró mérkőzését, és ezzel csoportjának ötödik helyén, a csoport alsóházi rájátszásának első helyén zárta a bajnokságot.