Frissítve: Fekete füst szállt Ülke felől

Két nap alatt a második füstfelhőre lett figyelmes Csergő Nándor udvarhelyi lakos: ezúttal a Szejkén túlról, Ülke irányából rakhattak tüzet. A tegnapi esetről itt írtunk.

A fényképet kedden 12.40-kor tette fel közösségi oldalára, 12.50-kor még látszott a város magasabb pontjairól, aztán fokozatosan elillant a füst, majd újra feltámadt néhány perc erejéig 13.15 körül.

Urzică ‎Dănuț udvarhelyi tűzoltóparancsnoknak kezdetben nem volt tudomása az esetről, de utólag közölte, hogy valaki Ülkéből mégis tárcsázta a 112-t, és a farkaslaki önkéntesektől kiküldenek egy embert a helyszínre, aki majd jelzi, ha szükség van a hivatásos tűzoltók kiszállására. A parancsnok sejtése szerint felügyelt tarlótűzről lehet szó.

Frissítés (15.30):

A farkaslaki önkéntes tűzoltóktól annyit sikerült megtudni, hogy az udvarhelyi hivatásosok beavatkozására már nem volt szükség, a tibódi önkéntesek állították meg a nádastüzet, ami „jó nagy helyen égett”, a gyújtogatót nem érték tetten. – Úgy néz ki, ott folytatták, ahol a múltkor abbahagyták, s ahol ma kioltotják, holnap újra meggyújtják – tette hozzá keserűen a farkaslaki önkéntes, aki ott volt a helyszínen.