Fehér lett a Hargita

Forrás: Madarasi Gyopár

Fehér tájra ébredt november 9-én a Madarasi Hargita. Korábban havazott még június elején és szeptember végén is, de akkor még vastag hóréteg nem képződött, így gyorsan el is olvadt. Ezúttal úgy tűnik, tényleg beköszöntött a tél, nem csak itt, hanem a megye több más részében is.

Az Agerpres információi szerint bevetették kedden az úttisztító gépeket több Hargita megyei útszakaszon, miután havazott a magasan fekvő térségekben.

Az országos útügyi igazgatóság Hargita megyei kirendeltségének vezetője, Cătălin Romanescu szerint a 12C jelzésű országút Gyergyószentmiklós és Gyilkos-tó közötti szakaszán, a 12A jelzésű országút Csíkszereda és Kománfalva (Bákó megye) közötti szakaszán, a 13B jelzésű országút Parajd és Gyergyóalfalu közötti szakaszán, a 15-ös országút Maroshévíz és Borszék közötti szakaszán, valamint a 13A jelzésű országút Székelyudvarhely és Csíkszereda közötti szakaszán kell csúszásgátlót szórni az úttestre.

A Szentegyházi meteo állomás is feltöltött egy videót, amiben a szentegyházi havazást nézhetjük meg egy tömbház ablakából. A videó 9 óra 45 perckor készült.

Bár jelenleg nincsenek fennakadások a forgalomban a havazás miatt, a hatóságok arra intik a gépkocsivezetőket, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően felszerelt járművekkel induljanak útnak és vezessenek elővigyázatosan.