Fegyvereket foglaltak le Szentmártonban

A fegyvertartási jogszabályok be nem tartásának alapos gyanújával tartott házkutatást Homoródszentmártonban a Hargita Megyei Rendőrség. Az előzetes nyomozás során szerzett bizonyítékok alapján a rendőrök házkutatási parancsokat kértek a szóban forgó személy által birtokolt három helyszín átvizsgálására, ezek közül kettő Hargita megyében és egy Maros megyében található.

A fotót a helyszínen készítette a rendőrség.

A házkutatásokat egyidejűleg, május 21-én tartották, ezalatt több fegyvert és lőszert, valamint egyéb tiltottan birtokolt árut fedeztek fel: két katonai revolverpisztolyt, két sűrített levegős lőfegyvert, két számszeríjat, két célzókészüléket, 12 katonai töltényhüvelyt, 290 ólomlövedéket, 29 számszeríj-nyilat, 31 pirotechnikai eszközt, és egy nem regisztrált és jogosulatlan fémdetektort.

Az ellenőrzéseket követően kiderült, hogy a szóban forgó személy nem rendelkezik engedéllyel a fegyverek és lőszerek tartásához.

A nyomozást a fegyverekkel és a lőszerekkel kapcsolatos szabályok be nem tartása, minősített csempészet és pirotechnikai eszközök engedély nélküli használata miatt folytatják. A szóban forgó bűncselekményért 12 év börtönbüntetés szabható ki – tájékoztat közleményben a rendőrség.