Farkaslakán szekérnek, Oroszhegyen hídfőnek

Két baleset is történt a múlt hétvégén környékünkön: pénteken egy ittas oroszhegyi sofőrt egy hídfő állított meg, szombaton pedig egy Maros megyei nő lovasszekeret sodort el Farkaslaka közelében – közölte a Hargita megyei rendőrség.

Július 15-én 10 óra 10 perc körül a 112-es segélyhívó számon riasztottták a rendőröket Oroszhegyről. Egy 52 éves helybéli férfi a falu között elvesztette uralmát a jármű felett, és a hídfőnek ütközött az út baloldalán.

Az esetet követően az autóban utazó 51 éves nő megsérült, őt kórházba szállították, a sofőr leheletében 1,14 mg/l tiszta alkoholt mértek. Ittas járművezetés és testi sértés miatt büntetőeljárás indul a sofőr ellen.

Július 16-án 7 óra 50 perc körül egy 37 éves Maros megyei nő a D.N.13 / A országúton Farkaslaka felől Korond irányába tartott, amikor egy lovasszekérrel ütközött. A szekér 59 éves női utasa és 64 éves férfi sofőrje megsérült, őket kórházba szállították. Mindkét sofőrt alkoholszondával tesztelték, az eredmény nulla volt, testi sértés miatt indul eljárás.

A kiemelt kép illusztráció.