Farcádban zajlott a nyár

0Idén, július 2-án huszonharmadik alkalommal sikerült megszervezni a farcádi falunapot, amelyet ezúttal is a homoródalmási fúvószenekar nyitott meg. Az ünnepélyes zászlófelvonás és koszorúzás után a résztvevők az ünnepi istentiszteletre vonultak be a közeli templomba.

A program a sportpálya mellett felállított színpadon folytatódott, az elöljárók köszöntő beszédei után kulturális és szórakoztató műsorok váltották egymást. A gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni fából készült játékokat és légváron csúszkálni. A székelykeresztúri önkéntes tűzoltócsoport egy színlelt baleset után mentési eljárásokat mutatott be a jelenlevőknek és utána „habfürdővel” szórakoztatta a gyerekeket.

A nap végén nem maradt el a már ismert tűzijáték „farcádi módra” – a tábortűz. Mindezek nem valósulhattak volna meg a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a felsőboldogfalvi önkormányzat és  számos helyi vállalkozó, magánszemély támogatása és az önkéntesek fáradhatatlan munkája nélkül.

Méhecskék a templomban

A Hagyományos mesterségek táborában július közepén a kicsik és a nagyobbak négy napon keresztül játékos előadások segítségével és sok kézműves tevékenységgel gazdagíthatták tudásukat. A lelkész leleményességének köszönhetően a templom is átalakult egy hatalmas kaptárrá, így a bibliai történetek mellett a résztvevő gyerekek bepillantást nyertek a méhek csodálatos világába.

A tábort egy egynapos kirándulás tette még színesebbé, amelynek úticélja az Ezeréves határ meglátogatása volt. Hazafele pedig sikerült kipróbálni a gyimesközéploki bobpályát is.  Mindez nem jöhetett volna létre a Hargita megyei tanács és a felsőboldogfalvi önkormányzat támogatása nélkül – olvasható a szervezők közleményében.