Fantasztikus hétvégéje volt az udvarhelyi sportcsapatoknak

Fotók: GÁL ELŐD

Pénteken, november 26-án kezdődött a hétvégi sportesemények sorozata a harmadosztályú labdarúgóbajnokság első helyén álló

Székelyudvarhelyi FC

mérkőzésével. Mihai Ianc vezetőedző tanítványai a nagyszebeni Hermannstadt második számú csapatát fogadták a sétatéri stadionban, ahol a kezdő sípszót követő negyedórában el is dőltek a lényegi kérdések. Mindössze három perc kellett nekik, hogy Merdariu révén megszerezzék a vezetést, a tizenkettedik percben már 2, a tizenhatodikban 3-0-ra vezettek, Berkeczi és Simó talált be, utóbbi tizenegyesből. Ha többet nem is, az élőben is közvetített meccsből az első 16 percet igazán visszanézheted.

Cătălinék ezután a labdatartásra fókuszálva játszottak, a SzFC három gólját nem követte további az első félidőben. A másodikban a vendégeknek is megítélt egy büntetőt a játékvezető, ezt értékesítve szépítettek. Érdemes visszanézni a mérkőzés végjátékát is, Mateiciuc a nyolcvanötödik percben egy beívelés után még betalált és erre még volt válasza is a nagyszebenieknek. A mérkőzés végeredménye 4-2 lett a székelyudvarhelyieknek, akik ezzel bebiztosították első helyüket a tabellán, hiszen az egy fordulóval ezelőtt csupán rosszabb gólkülönbsége miatt második OSK II 6-0-ra kikapott a harmadik Pucioasa csapatától, így köztük helycsere is történt a pontvadászatban. Hétvégén a csapat utolsó idei bajnokija következik az SzFC-nek, a bajnokság utolsó előtti helyén álló Plopeni otthonában december 3-án, pénteken. Ha már utolsó idei meccsek, és nagypályás foci, a

Vasas Femina

is évzárót tartott szombaton, nekik a bajnokság küzdelmei már egy héttel korábban lejártak, itt a Vasas a harmadik helyről várja a tavaszt, a hétvégén kupamérkőzést rendeztek, mégpedig a másodosztályú bajnokságot vezető FK Csíkszereda ellen. A székely rangadónak amiatt is volt pikantériája, hogy több korábbi Vasas-játékos erősíti az FK-t, olyanok, mint Bartalis Barbara, vagy Berkeczi Emőke, illetve több csíki játékos van a jelenlegi Vasas keretben is, ezt a mérkőzés kommentátora, Ráduly Róbert egykori csíkszeredai polgármester is többször hangoztatja.

A mérkőzés első félidejében hiába támadt többet az udvarhelyi csapat, a csíkiak kapusa, Salamon Szidónia bravúrosan védett és meglepetésre csapata szerzett vezetést; 1-0 arányú előnyük ki is tartott a hetvenharmadik percig, amikor bepörögtek az események. Ha nem akarod végignézni, mégis érdekelnek a főbb mozzanatok, szerintem innentől nézd újra a közvetítést. Tóth Györgyi egyenlítő gólja után pillanatokon belül jött a csíki válasz, majd az újabb udvarhelyi egyenlítés. Kis Anita tizenegyesével. A rendes játékidőben nem jutottak dűlőre a felek, a kétszer tizenöt perces hosszabbításban ismét Tóth Györgyié volt a főszerep, az ő góljával jutottak tovább 3-2-es végeredménnyel Vágó Attila tanítványai. Őket legközelebb tavasszal láthatjuk a pályán. A Vasas továbbjutása után még mindig maradt udvarhelyi sportcsemege szombat délutánra, a

Városi Sportklub

a felnőtt férfi kézilabdabajnokság másodosztályának első helyéért lépett pályára a bajnoki rivális Segesvár ellen, aki a meccset megelőzően vezette a pontvadászatot. A mérkőzést megelőzően a klub Facebook-oldalán jelentette be, hogy egy pénteki döntés értelmében ismét megtelhet harminc százalékos kapacitással a csarnok tribünje, ettől függetlenül élőben közvetítették a meccset. Nagyszerűen kezdte a találkozót a Sipos Lóránt által irányított VSK, Fekete egy és Jére három góljával 4-0-ra léptek el már az első percekben. Igaz, kellettek ehhez Orbán Szilárd védései is az udvarhelyi kapuban. A négygólos előny kitartott egészen a félidőig 15-11-es állásnál mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőben is tartotta előnyét a VSK, a vendégek legközelebb két gólra tudtak felzárkózni, de amikor ez sikerült, újra fokozatot váltott az udvarhelyi csapat és visszaállította 4-5 gólos előnyét, ami megmaradt a végjátékra is, 31-26-ra nyerte meg a rangadót a VSK. A keret legeredményesebb játékosa a csapatkapitány Komporály Attila volt 9 góllal, Jére ötöt, Katona négyet, Tófalvi, Ferenczi és Fekete hármat-hármat, míg Pál, László, Mátyás, és Hadnagy egy-egy gólt dobott. Győzelmének köszönhetően Udvarhely megelőzte Segesvárt, és vezeti a bajnokságot tizenegy forduló után. A karácsonyi szünetig még három mérkőzés vár a VSK-ra, december 3-án, pénteken Tordán van jelenésük, aztán december 11-én Nagybányán, és utolsó találkozójukat itthon játsszák Kolozsvár ellen december 18-án, szombaton.

A női kézilabdázók 2021-re befejezték a meccseiket, a tabella tizenegyedik helyéről várják a folytatást, míg az udvarhelyi futsalcsapatnak még három találkozója van hátra, december 2-án Kolozsvárra utaznak, aztán két nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk: december 7-én a bajnokságot vezető Dévát fogadják, majd a negyedik helyen álló Galaccal mérkőznek meg december 14-én.