Fának ütközött és leégett egy kocsi Szentegyházánál

Fotó: Hargita megyei katasztrófavédelem

A sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, az úttestről letérve egy fának ütközött, majd a gépkocsi kigyulladt – írja a katasztrófavédelem a november 14-én, kedd este történt közúti balesetről. A helyszínre a szentegyházi rendőrségen kívül, a székelyudvarhelyi katonai tűzoltóság szállt még ki egy tűzoltó autóval, a megyei mentőszolgálatot és a szentegyházi önkéntes tűzoltókat is riasztották.

A szentegyházi rendőrséget 18 óra 40 perc körül hívták a közúti balesethez, amely a település közelében, Csíkszereda irányában történt a D.N.13/A jelzésű úton. A helyszínre kiérkezve megállapították, hogy egy 31 éves, külföldi állampolgárságú férfi volt a sofőr.

Fotó: Hargita megyei katasztrófavédelem

Szerencsére a férfinak még azelőtt sikerült kiszállnia az autóból, mielőtt a tűz kiütött volna, írják a közleményben. A férfi személyi sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

Hozzáteszik az alkoholszondás vizsgálat nem mutatott ki alkoholt a sofőr leheletében. A jármű teljesen leégett, tájékoztat a katasztrófavédelem. A rendőrség folytatja a nyomozást a baleset pontos körülményeinek megállapítása érdekében.