Fafeldolgozó műhely gyúlt ki Fenyéden (videóval)

Fotó: Csergő Nándor

Olvasóink jelezték, hogy hatalmas, a városban is jól látható füst árad Fenyéd irányából.

Fafeldolgozó műhely gyulladt ki Fenyéden péntek délelőtt. A székelyudvarhelyi tűzoltók négy kocsival mentek a helyszínre, riasztották az oroszhegyi, zetelaki, máréfalvi, szentegyházi és fenyédi önkéntes alakulatokat. Emellett Csíkszeredából is hívtak segítséget. Fennáll a veszélye annak, hogy egy másik műhelyre is kiterjednek a lángok – tájékoztatott a megyei tűzoltóság sajtószóvivője Alina Maria Ciobotariu.

Egyelőre nincsenek értesülései arról, hogy áldozatok, sérültek vannak-e, nyilatkozta.

12:45 Fenyéd Közösség nevű Facebook-oldalon arra kérik az embereket, hogy segítsen, aki tud a tűzoltásban, mert a tűz terjed a Fő utca fele. Helyszínen tartozkodó munkatársaink szerint a tűz a zetelaki eltérő utáni első utcában van balra, Orbán Balázs utca a neve.

13: 27 500 négyzetméter terület ég. Sérültek nincsenek, a helyszínen nincs mentő. Tíz tűzoltócsapat, öt hivatásos és ugyanennyi önkéntes próbálja oltani a tüzet. A környéken nincs elég víz, ez nehezíti a tűzoltást, tudtuk meg a helyszíni tudosítóinktól. A fafeldolgozó tulajdonosaival is próbáltak beszélni, egyikük sokkos állapotban van, másikuk nem szeretne nyilatkozni.

13:45 Egy helyszínen tartózkodó férfi azt nyilatkozta tudósítóinknak, hogy beszélt a munkással, akinek „a keze alatt történt a baleset”:

– Csiszoltak egy anyagot, és az abból származó finom por, amit egy zsákba gyűjtenek, valami okból kifolyólag berobbant, végigfutott a falon, a tulajdonosok is bent voltak, próbálták megfékezni a tüzet poroltóval, de az nem volt elég.  

14:00 A tűzeset miatt áll a forgalom. A zetelaki eltérőnél rendőr irányítja a forgalmat. A sor Fenyéd központjától a bethlenfalvi jelzőlámpáig ér. A főútról is tömlőznek egy portától, ez akadályozza a forgalmat.

Sikerült megfékezni a tüzet annyira, hogy az ne terjedjen át a közelben lévő két műhely épületére, közölte a megyei tűzoltóság sajtószóvivője Alina Maria Ciobotariu, hozzátéve, sérültekről továbbra sem jelentettek. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják a tűzoltók.