Ezután, ha innen jössz, karanténba mész

Három országot adtak hozzá azon államok listájához, ahol a koronavírussal diagnosztizált személyek száma meghaladta az 500-at – írja az Agerpres hírügynökség.

Az úgynevezett sárga zónában lévő országok listájához hozzáadták Brazíliát, Csehországot és Portugáliát is. Az országok listáját ide kattintva érheted el.

Azoknak a román állampolgároknak, akik a sárga zóna valamely országából érkeznek Romániába, 14 napos lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk.

Az Országos Közegészségügyi Intézet honlapján csütörtökön frissítették az adatokat, a sárga zóna új listáján a következő országok szerepelnek: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kanada, Cseh Köztársaság, Dél-Korea karanténmentes része, Dánia, Svájc, Franciaország, Németország, Japán, Nagy-Britannia, Malajzia, Norvégia, Hollandia, Portugália, Kína karanténmentes része, Spanyolország, az Amerikai Egyesült Államok és Svédország.

Vörös zónának minősül a Kínai Népköztársaság Hupej régiója, a teljes Olaszország, Dél-Korea Daegu városa, Cheongdo megyéje és a teljes Irán. Aki ezen ország vagy régió valamelyikéből érkezik Romániába, kötelező módon intézményes karanténba vonul.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 19-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!