Ezt sem kell kifizetnie Gálfinak, ha jogerős marad

Újabb zászlóbírságot törölt el alapfokon a székelyudvarhelyi bíróság, a keddi tárgyaláson a 2021. március 15-ei díszítés miatt kírótt bírságot semmisítették meg. A döntés nem jogerős, a kiközléstől számított 30 napon belül lehetőség van fellebbezésre, közölte honlapján a polgármesteri hivatal.

A városháza tájékoztatása szerint összesen öt esetben indult eljárás Székelyudvarhely polgármestere ellen különböző nemzeti ünnepek alkalmából a város díszítésére kifüggesztett magyar szalagok használata miatt. A legutóbbi, március 15-én kapott bírság nyomán egyébként gyűjtést is szervezett az őt támogató Tiszta Kezekkel Székelyudvarhelyért egyesület.

A prefektus által kiállított, 2018. március 15-ére kapott bírságot már korábban jogerősen eltörölték, a hivatal szerint hasonló a helyzet a 2018. október 23-ai jegyzőkönyvvel is: az alapfokon meghozott döntést a prefektus nem támadta meg. A 2019. március 15-ei zászlóügyben született alapfokú döntés még nem végleges, még nem járt le a fellebbezési időszak. A 2020. március 15-ére kirótt büntetést alapfokon semmissítette meg a székelyudvarhelyi bíróság, a prefektus azonban megtámadta ezt a döntést, ebben az ügyben október 20-án lesz tárgyalás, közölték.

Kiemelt fotó: archív, Szabó Apor