Ezt néztétek 2019-ben

Míg 2018-ban 3.300 kattintás is elég volt ahhoz, hogy egy videó felférjen a legnézettebb videóink közé, tavaly tízezres nézettségűek is maradtak volna le a listáról. Mivel egy tízes toplistán 7-8 szerepelt Ufó Úz-völgyi videói közül, úgy döntöttünk, hogy kategóriánként nézzük meg: mit néztetek YouTube-csatornánkon. Tavaly 1.444 feliratkozó csatlakozott csatornánkhoz, ezt nagyban segítette Szász Zsuzsi kollégánk egyre aktívabbá válása, aki például a jégpálya decemberi megnyitóján egy vlogszerű tartalommal is előrukkolt, reméljük, lesz a műfajnak folytatása.  

Annak felettébb örülünk, hogy nem csak kékfények és úzvölgyi videók kerültek ötezer fölé, hanem eseményekről készített videóinkra is kíváncsiak voltatok, például a művelődési ház oldalára vetített forradalmi fényfestésről készült videónkra 7.620-an kattintottatok.

Nem csak a művelődési ház „borult lángokba” 2019-ben, a termés utcai tűzről készült videóra is majdnem nyolcezren kattintottatok. Sajnos ennél nagyobb tűzeset is történt a tavaly: 8,687-en néztétek meg a videót, amelyen a lángoló Demaco volt látható még júniusban. Ezt a felvételt egy olvasónktól kaptuk.

A saját tartalmaink sem hoztak rossz számokat, ezek közül leginkább a körkérdéses videók taroltak. Körülbelül ötezren néztétek meg, hol nyaralnak az udvarhelyiek, fut-e az idősebb korosztály, mi városunk lakói szerint a szerelem, vagy mi lesz a magyar orvosi képzéssel, azonban legnézettebb körkérdés-videónk az volt, amelyen az udvarhelyi férfiak mondták el, hogy milyenek a helyi nők. Erre 8,681-en voltatok kíváncsiak.

Az elmúlt évben több közlekedési anyagunk is készült, elindítottuk a #kiengedlek kampányunkat és két alkalommal is megnéztük, mennyire sikeres a mozgalom. Első videónkat még áprilisban készítettük, majd októberben ismét megnéztük, hogy jár, aki kienged. Utóbbi videónkra 9,511-en kattintottatok.

A jóindulatú sofőrök is sok változással kellett szembenézzenek a tavaly. Ufó például azt vette videóra, hogyan kelnek önálló életre a nemrégiben felszerelt okoslámpák, Pista és Zsuzsi pedig Szilágyi Ferenc sofőroktatót és közlekedési szakértőt kérték meg arra, hogy magyarázza el nekik, milyen változások léptek életbe a forgalmi rendben a biciklisávok felfestése után.

Természetesen a külső forrásokból érkező kékfény videók is átlépték olvasóink ingerküszöbét. A medve Vágásban tett látogatása és a fiatfalvi betörő földreteperése is nézett volt, ebből a kategóriából mégis a Budvár-negyediek dezodorlopó akciójáról készült kamerafelvétel volt a legnézettebb. A Rákócziban található Profi üzlet kamerájának felvételét 10.633-an néztétek meg.

Nem csak a nagyobb munkát igénylő videók kerültek fel a toplistára, hanem olyan vágatlan felvételek is, amelyek kuriózumnak számítanak Udvarhelyen. Ilyen volt a Pepco szeptemberi nyitása, ahol ugyan nem volt olyan dulakodás, mint a 2018-as Lidl megnyitón, a videót mégis 12.543-an nézték meg.

Ugyanebben a kategóriában a pápalátogatást is meg kell említenünk, hiszen Ferenc pápa Csíksomlyóra tartva áthaladt Udvarhelyen, és a terelőről rákanyarodva a Bethlenfalvi útra lecsavart ablaknál integetett az udvarhelyieknek, ezzel a tavalyi harmadik legnézettebb videónk lett, és 23.941 kattintást hozott.

A pápalátogatás mellett az Úz-völgyi temető körüli hercehurca volt az év egyik legjelentősebb eseménye, ezt a számok is jól mutatják, hiszen helyszínen lévő kollégánk összes videója legalább 10.000 körüli nézőszámot hozott. Ufónak azt is sikerült feltárnia, hogy ki lehetett az Úz-völgyi botrány rendezője, ez lett 2019 második legnézettebb videója a YouTube-csatornánkon 32.379 kattintással.

Menjetek Magyarországra, ha itt nem tetszik – ordította a felbujtott román közösség, ezt 7.500-an néztétek, majdnem tízezren azt, hogyan követeli ugyanez a tömeg a temető kinyitását, több mint nyolcezren azt, hogyan foglalják el a temetőt, és majdnem 12 ezren azt, ahogy a Kossuth Lajos azt üzente dallamára vonulnak az Úz-völgyébe a magyarok. Az elmúlt év legnézettebb videója is itt készült, 54.165-en néztétek meg, hogyan törik be a temetőkaput a románok.

Igen, voltak szomorú és vidám pillanatok, de hogy ne zárjuk az összegzést egy ennyire felzaklató videóval, lazításképpen jöjjön egy kis vakondtánc.

Maradjatok velünk 2020-ban is, iratkozzatok fel YouTube-csatornánkra, mi cserébe megpróbálunk sok-sok tartalmat kínálni nektek. Boldog új évet!