Ezt nézheted a moziban

A megtörtént eseményeken alapuló Az átkelés madarai egyszerre izgalmas gengszterfilm és a kolumbiai bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma – írja a székelyudvarhelyi moziban csütörtökön látható filmről a port.hu.

„A hatvanas és hetvenes évek Amerikájában meghatározóvá vált a hippikultúra, és vele együtt a kereslet is megnőtt a különböző kábítószerekre. A kolumbiai farmerek hatalmas kereseti lehetőséget láttak a mozgalomban, így az igazán dörzsöltek akár komoly üzletemberekké is válhattak. A Guajira-félszigeten élő Raphayet pedig mindent elkövet, hogy a lehető legtöbbet ki tudja hozni ebből a „lehetőségből”, nem csupán azért, hogy mesebeli életet élhessen, hanem hogy ősi wayuu hagyományok szerint végre megkérhesse szerelme, Zaida kezét, és hogy ki tudja fizetni a hozományt” – így szól a film leírása.

Az Oscar-díjra jelölt Cristina Gallego és Ciro Guerra alkotását április 11-én, csütörtökön 19 órától vetítik a Székelyudvarhelyi Moziban. A jegyeket elővételben a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban lehet beszerezni 10 lejes egységáron, vagy vetítés előtt, a helyszínen.