Ezt is észre kell vennünk, ha autista gyermeket nevelünk

A szeretet nem elég címmel az elfogadásról szervez előadást a Lilapont Egyesület vasárnap, április 7-én 18 órától a székelyudvarhelyi Művelődési Házban az autizmus világnapja alkalmából. Meghívottjuk az autista gyermekek szüleit az autizmus univerzumába bevezető magyarországi Mars Alapítvány alapítója, Szilvássy Zsuzsanna, aki felnőtt autista gyermeket nevel.

Az esemény leírása szerint előadása a fejlesztési lehetőségekről, módszerekről, a különböző autizmus-specifikus eszközök – napirend, AAK stb. – használatának fontosságáról szól. Ahogy fogalmaz, az elfogadás több, mint megértés, abból is áll, hogy segítséget nyújtunk, az érdeklődök pedig választ kaphatnak, hogy minderre mikor van szükség, illetve melyek azok a viselkedésbeli változások, amelyekre terápiát javasolt alkalmazni.

A vasárnapi előadás talán rámutathat, hogy mi az, amit a szereteten túl is észre kell vennünk, amikor autista gyermeket nevelünk – írják a szervezők megjegyezve, hogy bár az előadás ingyenes, regisztrációhoz kötött. Az ide kattintva elérhető formanyomtatványt kitöltve jelentkezhetsz.