Ezért voltak maszkosok a Mokkánál csütörtökön

Hét másik helyszínen is ellenőrzéseket tartott a rendőrség.

Csütörtök délelőtt kaptuk a fülest, hogy maszkos rendőrök felügyelik az ellenőrzést tartó gáz- és villany-szolgáltató embereit a Mokka kávéház bejáratánál. Helyszínre érkező kollégánk érdeklődésére a szolgáltatók képviselői és a lokál munkatársai elmondták: az órákat és a vezetékeket ellenőrzik. Mivel nem jellemző, hogy hatósági kísérettel végezzék az efféle beavatkozásokat, megkérdeztük a rendőrségi szóvivőt is, hogy mi történhetett.

Gheorghe Filip tájékoztatása szerint olyan nyomokra bukkant a rendőrség, amelyek alapján fennállt a gyanú, hogy nyolc udvarhelyi helyszínen, köztük a Mokkánál, villanyt és/vagy gázt lopnak, különféle módszerekkel. A rendőrségi egységek a szolgáltatók szakembereivel együtt vizsgálták meg a helyszíneken a gáz/villanybekötéseket, és hat helyszínen be is igazolódott a gyanú, hogy illegálisan kötötték be a szolgáltatást és/vagy hozzányúltak a fogyasztásmérőkhöz. Hogy melyek ezek a helyszínek, azt nem közölhette a rendőrségi szóvívő.

A beigazolódott ügyekben bűnvádi eljárást indítottak az érintett cégek és magánszemélyek ellen. A kárt összesen 200 ezer lejre becsülték.