Ezért térdelt Csíksomlyón Gálfi (frissítve)

Gálfi Árpád a bethlenfalvi templomban imádkozott, amíg mi odakint legalább egy órát fohászkodtunk a hidegben, minél hamarabb jöjjön ki. Már a misén résztvevők nagy része le is szavazott a Kipikopi napköziben, amikor a polgármester úr kirobogott az épületből és hazaszaladt, azaz hazahajtott kocsival, hogy a családját is elhozza. Feleségével, nagyobbik fiával és menyével tért vissza.

Szavazás után azt mondta, nem érte különösebb sokk amiatt, hogy most a POL mellett látta az MPP helyett a nevét: „az én értékrendem ugyanaz, mint azelőtt”, hozzátette a POL értékrendjében sem lát kivetnivalót. Ez a párt azért jött létre, hogy lehetőséget biztosítson azoknak, akik valami miatt kiszorultak a közéletből.

Azt eszem, amit a kedves feleségem főz ebédre, nem válogatok: a hagyományoknak megfelelően húslevest, sültet és pirét, mondta még el az uh.ro-nak a polgármester.

A Transindexnek arra a kérdésére, hogy tartozik-e a 20 ezer euróval Szász Jenőnek, most sem adott konkrét választ, utalt arra, hogy ez magánügy, és mindenkinek meg szokta adni a tartozásait. De azt, hogy igen vagy nem konkrétan nem mondta ki. Dan Mașcával azóta sem találkozott, hogy a pecsétet elkérte tőle két hónapja Marosvásárhelyen, és bízik abban, hogy mostanában nem is kell találkozniuk. Ez a szavazás az udvarhelyiekről szól, és nem Kövér Lászlóról, ismételte meg nagyjából a választási vitán is elhangzottakat.

Arra a kérdésre is megpróbált kitérő választ adni, hogy mi volt az evangélium a misén, egészen Csíksomlyóig tértünk ki, de aztán sikerült megtudnunk, hogy a mostani választási helyzethez nagyon hasonló példázattal szolgált a plébános úr: az igenekről és a nemekről volt szó.

16 óra 25 perckor frissítve.

A nap fontosabb eseményeiről hírfolyamban tudósítunk, amit ide kattintva olvashatsz.