Ezért nem adták vissza időben a villanyt a Szentimrén

Habár a Szentimre zónában azt ígérték, hogy kedden, február elsején este 6 óráig kicserélik a problémás villanyoszlopot, pontban 6 órakor koromsötét várt ránk az Iskola utcától egészen a Szentimre végéig.

Már a Kút utcától látszott, hogy még mindig ott az emelőkosaras teherkocsi, nagy a sürgés-forgás. Az új oszlop már állt, éppen szerelték rá a kerámiát. Két szakembert is megkérdeztünk, mi lehetett az oka a késésnek: a régi oszlopra mutattak, – amit éppen arrébb emeltek – hogy mekkora alapja volt. Azzal bajlódtak egész nap, hogy kiszedjék a földből, magyarázták.

Egyikük azt mondta, legalább 2-3 órába telik még a folyamat, vagyis leghamarabb 9 felé adhatják vissza az áramot. Az internetszolgáltató emberei is arra vártak, hogy a villanyosok végezzenek, majd csak utánuk szerelhetik vissza a dobozokat és a kábeleket.

Annyi fejlemény volt, hogy a Kút utcában már lehetett közlekedni a Szentimrén át a Kőkereszt irányába, a többi korlátozás még érvényben volt, vagyis a Rózsa, a Szentjános és a Csalóka utcák felől tilos volt a behajtás.