Ezen a héten a bajnoki címvédő vezeti a tabellát

Szentábrahám és Agyagfalva osztoztak a pontokon a tizedik fordulóban.
Fotó: SINKA-KIRÁLY LEVENTE

Székelykeresztúr állt a IV. Liga nyugati csoport bajnoki tabellájának élére a tizedik forduló találkozói után. A címvédő Székelyvarságon szerezte meg a pontokat hétvégén, és mivel a listavezető udvarhelyi Sporting Zetelakán csak döntetlent ért el, így átvette a vezetést. Igaz, hogy a keresztúri és az udvarhelyi csapat helyezése közt csak a gólkülönbség dönt ezen a héten. Mindketten 21 pontot gyűjtöttek, ám a keresztúriak gólkülönbsége jobb.

Az V. Liga tabellájának élén nem történt változás. Farcád hazai pályán megszerezte Csekefalva ellen sorozatban a nyolcadik győzelmét, így továbbra is tartja első helyét. Az üldöző Homoródszentmárton kiütéssel győzött Bogárfalva ellen, így továbbra is ott van a farcádiak nyomában. A harmadik helyen a Parajd SE áll 18 ponttal, ám csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg Zetelaka II. és Bogárfalva együttesét.

A VI. Ligában tovább tart a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz menetelése. Kilencből kilenc győzelem a mérlege. Az üldözőknek már az felérne egy bajnoki címmel, ha pontot tudnának rabolni az udvarhelyiektől. Ebben a csoportban a második helyért lesz nagy küzdelem. A tizedik forduló után ezért Szentegyháza II. és Zeteváralja vannak versenyben. A szentegyháziak egy ponttal előzik meg a zeteváraljaiakat, ám egy találkozóval többet játszottak.

Íme, a bajnoki tabellák:

V. Liga, nyugati csoport

VI. Liga, Udvarhelyi körzet

VI. Liga