Ezeket az utcákat hótalanítják elsőként (frissítve)

Annak érdekében, hogy a hóeltakarítás és a csúszásmentesítés a legjobb ütemben történjen – figyelembe véve az utak burkolatát és forgalmát, városunk útszakaszait és csomópontjait – a polgármesteri hivatal három prioritási listára osztotta az utcákat. Ezt a hótalanítást végző cégnek, az RDE Harghitának kötelezően figyelembe kell vennie, közölték saját Facebook-oldalukon.

A hivatallal kötött szerződés értelmében az RDE csak az 1. listán szereplő utcákat köteles alapból takarítania, amelyek a következők:

1918 december 1., Ady Endre, Baróti Szabó Dávid, Bartók Béla, Bethlenfalvi út, Bem József, Bethlen Gábor, Templom, Céhek, Budvár, Kadicsfalvi utca, Mező, Vár, Építők, Pacsirta, Szabók, Csalóka, Cserehát, Eötvös József, Kút, Virágok sétánya, Farcádi utca, Gábor Áron, Gyepes bejárat, Haáz Rezső, Hunyadi János, Függetlenség sugárút, Sziget, József Attila, Kiss Gergely, Kornis Ferenc, Kossuth Lajos, Kuvar, Lakatosok, Fások, Rét, Mihail Kogălniceanu, Móricz Zsigmond, Nicolae Bălcescu, Fazakasok, Orbán Balázs, Lejtő, Cipészek, Park utca, Petőfi Sándor, Márton Áron tér, Városháza tér, Szarkakő utca, Kisköved, II.Rákóczi Ferenc, Rózsa, Szombatfalvi utca, Szentimre, Imecs László, Solymossy, Csere, Iskola, Szent János, Tábor, Tamási Áron, Vásártér utca, Ifjúság bejárat, Tomcsa Sándor, Tompa László, Villanytelep, Éltetőkút, Győzelem, Vizigótok, Wesselényi Miklós.

A második és harmadik részhez tartozó útszakaszokat csak a városháza külön kérésére tisztíthatják.

Ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a város teljes hótalanítása csak akkor lehet sikeres, ha a magánházak, cégek tulajdonosai is letakarítják járdáikat a havazás utáni órákban.

Frissítés:

Ha egy olyan utcán volna szükség hótalanítani, amely nem szerepel a fenti listán, a polgármesteri hivatal műszaki igazgatóságát kell értesíteni – közölte kérdésünkre még Zörgő Noémi. A városháza központi telefonszáma: 0266 218 145, minden reggel 8 órától hívható. Az udvarhely.ro szerint a hótalanításért a városgazdálkodási és karbantartó részleg felel, csoportvezető Márton Géza.

Pontosítás (a városháza kérésére):

Bármilyen hótalanítással kapcsolatos óhaj, sóhaj, panasz vagy kérés esetén a 0730-711 328-as telefonszámot ajánlott hívni, amelyen közvetlenül a hótalanítással megbízott RDE-t lehet elérni. A cég a kettes és hármas prioritási zónában magától, külön kérés vagy jóváhagyás nélkül is beavatkozhat szükség esetén, viszont erről utólagos beszámolási kötelessége van a városháza felé, tisztázta Zörgő Noémi.