Ezekben az iskolákban biztos nem lesz gólyabál

fotó: SZABÓ Apor | archív

Városunk 12. osztályos tanulói idén is nekirugaszkodtak  a vírushelyzet miatt szinte lehetetlennek tűnő feladatnak: megszervezni a gólyabálokat.

Egy gólyabál szinte biztosan lesz, ugyanis pénteken, október elsején a Refi megrendeztisaját iskolája vetélkedőjét La Casa de Refi címmel. A gólyabáljukat az elmúlt évek népszerű netflixes spanyol sorozata, a Money Heist inspirálta. A helyszín az udvarhelyi mozi épülete lesz, ahol az előadás 18 órakor kezdődik, ezt majd egy buli követi a Jungle Clubban.

(Figyelem: a gólyabált megrendezték, a cikk október 1-jén jelent meg, október 8-án osztottuk meg a közösségi oldalon)

Következő pénteken, október 8-án a Gimi gólyabálja következik, aminek a neve GimiQuinto, témája a 20-30-as években történt, öt amerikai család közti maffiaháború. A gólyabált a Siculus Ifjúsági Házban rendezik, ahol kötelező betartani a vírusmegelőző intézkedéseket. Az esemény alatt a teremben nem lehetnek többen, mint annak maximális kapacitásának 70 százaléka. Ez pontosan 140 személyt jelent a szervezőkön és a főgólyákon kívül. A vetélkedő 18 órakor kezdődik, utána a résztvevők a Jungleben folytatják az estét, ha a járványhelyzet engedi.

Másnap, október 9-én a Mező ördögeit, azaz a Mező gólyabálját rendezik a Siculus Ifjúsági Házban (UFF-terem), amelynek szintén egy sorozat, a Lucifer adta az alapötletét.

A gólyabálsorozatot a Peda zárja október 15-én, pénteken szintén az UFF-nál, amennyiben ezt az éppen aktuális járványhelyzet megengedi. Más esetben a Szejkén. Az ő témájuk a karnevál, és gólyabáljukat Dia de Los Pedasra keresztelték.

Míg a Kós és a Palló a vírushelyzet miatt már lemondott a gólyabálról, a Bányai és a Marin Preda végzősei keresik a lehetőségeket ennek megszervezésére, de még nem tudnak ezzel kapcsolatban konkrétumokat.

Ugyanígy az Udvarhelyi Fiatal Fórum önkéntesei is várakozó állásponton vannak: amennyiben járványügy szempontból lehetséges, megrendezik a városi gólyabált.

A cikk a Lyukasóra – Lógj velünk! program részeként jelent meg Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala anyagi hozzájárulásával. A középiskolásoknak szánt médiaismereti tréninget az uh.ro támogatására létrejött Mentés Másként Egyesület és az uh.ro hírportál szervezi.

Kiemelt fotó: archívum/SZABÓ APOR