Ezek eltévesztették a Tömegfutás időpontját?

Szombaton, október 21-ének reggelén egy csomó neonzöld pólós figura szaladgált a városban, ráadásul éppen a Tömegfutás útvonalán, mint három héttel korábban fehérpólós társaik. És még csak arról sincs szó, hogy eltévesztették volna az időpontot, a Tömegfutás szervezői gondoltak egy nagyot és nekiindultak az éppen általuk kijelölt távnak. Mivel a Tömegfutás alatt szervezőként állják a sarat, többüknek ez volt az első  igazi „tömegfutása”.

Köztük nekem is. És szinte sikerrel is vettem, harmadikként érkeztem célba, de hozzá kell tennem, a piacnál levágtam egy kanyart, és így az egész Bethlen utcát is. Mentségemre szóljon, hogy szerettem volna lefotózni a győztes befutót. Hát a szervezők sem alibifutók, mert azzal együtt sem tudtam lefotózni, hogy lerövidítettem a távot. 

De megérte, így sikerült rögzíteni azt is, hogyan motiválják azt, aki csak a busz után szokott futni. És megcsodálhattam, milyen paprikákat vett Gagiu Zsolt a piacon, aki ezzel együtt beér a 45 perces limitidőn belül.

A tömegfutás után akkora volt az adrenalin, hogy nem tudtam igazán megköszönni mindent azoknak, akik segítettek – kezdett bele beszédébe Gagiu Zsolt főszervező. Igaz, hogy ugyanúgy nem tudott aludni, mint a Tömegfutást megelőző éjjelen, be volt zsongva, alig várta, hogy reggel legyen és induljon, mesélte.   

Ahogy két héttel korábban a tömegfutás résztvevői közül, most maguk közül is kiválasztották a legviccesebb szaladót, az ő díjazásával kezdte meg a csoportképek, és köszönőlevelek átadását Zsolt. Síszerkóba öltözve utcahosszal nyerte a versenyt a Tömegfutás DJ Golyója, Dézsy Károly.

A néha el is érzékenyülő főszervező mindenkit meglepett a köszönőlevelekkel, többeknek egy üveg ajándékkal hálálta meg a segítséget, mert ahogy fogalmazott, még mindig nem hiszi el, hogy a kényszerből kihagyott évek után milyen tömegfutást sikerült szervezni, milyen olajozottan mentek a dolgok. És ezt ezúton is köszöni minden támogatónak.