Ezek a mappák kerülnek felül

Csütörtökön, október 27-én tartja rendes havi tanácsülését az önkormányzat.

Már a napirend elején a III. negyedév lezárásával együtt lesz költségvetéskiigazítás is. Mintegy 2 millió lejt vonnak el az aktuális beruházási listától, amelyből 1 milliót a Palló épületére, az Orbán Balázs iskola sporttermére, a moziteremre, a csereháti szelektív hulladékgyűjtőre, a kerekerdői utakra, valamint az Eminescu és Dózsa utcákra csoportosítanak át.
A maradék 1 millió lej pedig a II. Rákóczi utca és a csillagvizsgáló felújítási keretét emeli.

Ezúttal is készülnek ifjúsági lakások eladására, egy ANL-s adásvételi szerződés módosítására, a megüresedett lakásokat kiosztják.
Az új városi buszt közvagyonba veszik és egyúttal át is adjak a közszállítást ellátó Urbana kezelésébe.

A fejlesztések fejezetében frissítik a játszóterek, a Dávid Ferenc tér felújítását, a II. Rákóczi Ferenc közvilágítását, kábelfektetését, az Eminescu és Dózsa utcák felújítását érintő projekteket.

A tanácshatározatok érintik még: a fogyatékkal élő személyek gondozóit, a városi erdőalapból származó tűzifa, illetve a mezőgazdasági termésének árverési árát, a mezei-erdei utak felújítását. A közvagyonba tartozó ingatlanok, többek között iskolai helyiségek bérbeadása is téma lesz. Egyes utcákban a vízhálózat, a villanyvezetékek bővítése, máshol pedig területleadás várható, ugyancsak közfejlesztés céljából.

A tanácsülés reggel 9 órától kezdődik a városháza Szent István termében.