Ez nem egy vírus, amitől félni kell

Egy egésznapos rendezvénnyel szeretné felhívni a figyelmet az Orbán Alapítvány a fogyatékkal élők elfogadására – derül ki a szervezet közleményéből.

„Akciónkkal a fogyatékosságot igyekszünk elfogadtatni a hétköznapi emberekkel. Ez nem egy vírusos, rossz dolog, amitől félni, húzódozni kell” – fogalmazott Orbán Ágnes, az alapítvány vezetője.

A június 18-ára, keddre tervezett rendezvény 10 órakor kezdődik, a környező szociális alapítványok  felvonulásával, amelybe a városlakók is bekapcsolódhatnak. A felvonulás a Márton Áron térről (Patkó) indul, megkerüli a Városháza teret és visszatér a Patkóba, ahol 11 és 14 óra között érzékenyítő és figyelemfelkeltő programokat szerveznek gyerekeknek, fiataloknak, és felnőtteknek egyaránt.

14.30-kor megnyitják az Így látom én pályázati felhívásra beérkezett alkotásokat, eredményt hirdetnek és díjazzák a legjobbakat.

Az esemény záróakkordja a 20 órától kezdődő Magna Cum Laude koncert lesz, a városi sportcsarnokban, ahova támogatói jeggyel lehet bejutni. Ezeket az Alapítvány székhelyén (Malom u. 8), a Sztár Rádiónál, a Mokka Kávéházban, a Mr. Music zeneboltban, illetve online lehet megvásárolni.