Ez neked szól, ha fiatalokkal dolgozol

A csütörtökön 15 órától, azaz ma kezdődő ingyenes webinárium a tizenéves fiatalokkal foglalkozó tanároknak, professzionális és civil segítőknek szól elsősorban. A csíkszeredai Spektrum Oktatási központ előadássorozatának a célja, hogy tapasztalatot cseréljenek, egymástól tanuljanak azok a nevelők, pedagógusok, akiknek a jelen körülmények között is az a feladatuk, hogy tinédzsereket motiváljanak, tanítsanak és támogassanak.

Helyi és külföldi előadók fognak beszámolni a fiatalok biztonságos és tudatos internethasználatra nevelésével kapcsolatos ötleteikről, az online oktatási időszak eddigi tapasztalatairól. Az eseményt a Takeover Days című, pályaorientációs, munkavállaláshoz szükséges készséges fejlesztését célzó Erasmus+ project záróeseményeként szervezik meg.

A másfél órásra tervezett webinárium programja:

Baracsi Katalin (tréner, internetjogász, ifjúságsegítő):
Hogyan támogassuk és segítsük a gyerekeket és a fiatalokat a tudatos és biztonságos internethasználatban. Praktikus tanácsok, tippek a digitális mindennapokra
Kocsis Mihály Csongor (tréner, tanár):
Ifjúságsegítő és közösségépítő programok tapasztalatai és „jelene”
Hitter-Kovács Andrea (tréner, tanár):
Egy nemzetközi tábor tapasztalatai és az új online tanítási időszak tapasztalatai hátrányos helyzetű középiskolás diákokkal
Ferencz S. Katalin projketkoordinátor:
A Takeover Days projekt eredményei és tapasztalatai
Gábor Gyöngyvér és Balázs Bence,
a projektben résztvevő két fiatal videó-beszámolója:
Bedő Gabriella, a Hargita Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatóság pszichológusa beszámolója a tapasztalatairól

A részvétel ingyenes, de a kapcsolattartási adatok miatt rövid regisztrációhoz között (név, intézmény, e-mail cím). Regisztrálni ezen a linken lehet.