Ez már világelit, mondta Katona pénteki ellenfeléről

Németország második, a világ ranglista huszonegyedik legjobb bunyósa, Abbass Baraou ellen lép ringbe Katona Ferenc március utolsó napján, pénteken a londoni York Hallban.

Fotó: Abbass Baraou sportolói Facebook-oldala

Ez már „világelit” mondta Katona, amikor először mesélt a következő ellenfeléről a Dan Poulsen ellen aratott kiütéses győzelme után. Abbass a boxrec.com sportolói adatbázis szerint ugyan nem volt aktív a tavalyi év második felében, márciusban IBO interkontinentális bajnoki övet szerzett Berlinben Brian Chavest legyőzve. Ezt a meccsét ide kattintva akár újra is nézheted a YouTube-on. És ahogy a fenti képen is látható, nem a Chaves ellen szerzett öve volt az első öve a németnek.

Baraoua boxrec adatlapja szerint 12 győzelem mellett – ebből 8 kiütéssel ért véget – 1 vereség a mérlege, Katona 11-9-el áll.

Fotó: Katona Ferenc Facebook-oldala

Március 30-án, csütörtökön Katona már az angol fővárosból tett közzé bejegyzést, miután a mérlegeléskor találkozott ellenfelévet. „Találkoztunk, szembenéztünk, kezet ráztunk. Tisztelet az ellenfelemnek. Holnap minden elválik. Teljes fókusz és koncentráció, fegyelem!” – áll a bejegyzésében.