Ez Fodor Emese és Ilyés Ferenc versenye volt

Fotó: RADU CRISTI/Road Grand Tour Facebook-oldal

Brassópojána és az ott rendezett Teleferic Challenge következett hétvégén a hegyikerékpárosoknak, többek között a Városi Sportklub sportolóinak, de a 33 kilométer hosszúságú középtávon a székelyudvarhelyi Fodor Emese, a NoMad Merida csapat kerékpárosa is megmérettetett.

Ő volt a leggyorsabb női versenyző a pályán: 2 óra és 16 percen belül fejezte be az 1.000 méteres szintkülönbséggel bíró távot, megnyerve ezzel a versenyt. Nem talált legyőzőre ugyanezen távon a férfiak versenyében a másik udvarhelyi kerékpáros, Ilyés Ferenc sem. Ő 1 óra 40 perces idővel ért célba.

Ezen a távon a VSK-ból Gáspár Lóránd Zsolt és Szakács Máté is elindult. Előbbi először vett részt a versenyen, mégsem volt neki teljesen ismeretlen a pálya, bizonyos részek ugyanazok voltak, mint a Brasov Bike Marathonon.

„Az első körben, mivel még együtt volt a mezőny, nehézkesen tudtam haladni a szűk ösvényeken, a második körre viszont már szétrázódott a tömeg, akkor már igen. Mivel másnapra a Szent Gellért Cross elnevezésű verseny is be volt tervezve, próbáltam spórolni az energiámmal a verseny alatt, ami nem nagyon sikerült, a második kör emelkedői nagyon megviseltek” – emlékszik vissza a 21-edik helyen záró Gáspár.

Szakács Máté elmondása szerint a pálya eleje egyszerű volt, a vége már annál inkább technikásabb, de ő jó napot fogott ki. „A bringa majdnem végig kifogástalanul működött, beleadtam, amit tudtam és ez így a 3. helyre volt elég a 14-18 éves kategóriában” – számol be. Gáspár Lóránd Zsolt 2 óra 37 perc, Szakács Máté 1 óra 56 perc alatt teljesítette a versenyt.

A csapatnak a majdnem 50 kilométeres hosszútávon is voltak versenyzői: László Csongor kategóriája tizedik helyén, Elekes István kategóriája hetedik helyén végzett.