Európa-szerte elismert művészekkel indítja az évet a Filharmónia

Több neves, Európa-szerte elismert művész lép színpadra Udvarhelyen a következő két hónapban, tájékoztat januári-februári programjáról a Székelyföldi Filharmónia.

A januári első koncertjük a Cimbalom a komolyzenében lesz január 23-án, kedden 18 órától a városháza Szent István termében. A meghívott Réman Gergely cimbalomművész. 

Még azon a héten, január 28-án Luiza Zan, Mariano Castro, a Székelyföldi Filharmónia szimfonikus zenekara és Werner Gábor lépnek színpadra. Ez szintén 18 órától lesz a Művelődési Házban. Az előadás címe: The Unforgettable Nat King Cole.

A februárt

operaesttel kezdik, 2-án, pénteken 18 órától a városháza Szent István termében. Közreműködnek Kósa Lőrinc (bariton), a Budapesti Állami Operaház művésze és Pál Kincső (szoprán) meg Nagy Gergő (zongora), a Kolozsvári Magyar Opera munkatársai.  

13-án, kedden áriaest lesz. A meghívott Gheorghița Orsolya szoprán, a bécsi Állami Operaház énekművésze, zongorán közreműködik: Filtner Tünde. Ez 18 órától lesz a városháza Szent István termében. 

18-én szimfonikus hangverseny lesz 18 órától a Művelődési Házban. Szólista: Răzvan Stoica hegedűművész, vezényel: Anton Shaburov.

Helyfoglalásra a 0741070604 telefonszámon, vagy a 0745031452-en számon üzenetben van lehetőség.

Kiemelt kép: Archívum