Európa jelenleg egyetlen vak humoristája lép fel nálunk

Fotó: Dumaszínház / Képmás Magazin

Európa jelenleg egyetlen vak humoristája, Sulyok Péter lép fel november 26-án, 20 órától a Jámbor Tehénben. 

A 36 éves férfi 2003-ban vesztette el teljesen látását, de ahelyett, hogy – ahogy ő fogalmaz – „lefeküdne és elpusztulna”, „felkelt és tovább ment”. Üvegszemekkel él, de ez nem rettenti el attól, hogy lakásfelújításban vegyen részt, fűtési rendszereket tervezzen és szereljen össze, hegesszen, meszeljen, vakoljon, ácskodjon. Fegyvertartási engedélye is van. 

A humor véleménye szerint nem csak az üres nevetésről kell szóljon. Először csak a kocsmaasztalnál volt jópofa gyerek, amikor elkezdte mesélni a történeteit, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve stand up comedy tehetségkutatókra kezdett járni a Dumaszínház és a Stand Up Brigád rendezvényeire. A helyzetéből adódóan sokféle emberrel kerül kapcsolatba. Történeteinek alapja a valóság, a mindennapjai, amelyekben látása nélkül is jól brillírozik Péter, aki egyébként programozó, masszőr és vízvezetékszerelő is. 

Az előadáson való részvétel ingyenes, de a kihelyezett urnákba dobott pénzösszeggel a magyar vak gyerekek anyanyelvi tanulását lehet támogatni.