Ettől biztosan koronás leszel

II. Erzsébet uralkodását és a huszadik század második felét meghatározó eseményeket követi nyomon a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, A Korona (The Crown). De mitől ilyen népszerű?

Előzetesként összeírtunk egy receptet a hozzávalókból:

A feldolgozási idő: körülbelül 1 óra/rész. 

Tálalás: Hans Zimmer zeneművei kíséretében. 

Hogy értsd, mit értünk kiváló színészválogatás alatt: a királynőt Claire Foy angol színésznő alakította. Forrás: Netflix.

Végre! ─ mondhatná a néző

A Golden Globe-díjat is elnyert The Crown sorozat ugyanis végre olyat tesz, ami meglehetősen ritkaságnak számít: megnyitja a Buckingham-palota ajtaját és bepillantást enged a falai közé, úgy, hogy az uralkodói hétköznapok is láthatóvá váljanak.

A Matt Smith alakította Fülöp herceg. Forrás: cosmopolitan.com.

Azzal ugyanis, hogy a királyi család olyan alakjait is felvonultatja, mint Károly herceg vagy Lady Diana, lehetőséget kínál arra, hogy árnyaltabban lássuk személyüket. A herceg fiatalkorának bemutatása, Diana hercegné lelki küzdelmeinek, étkezési zavarainak megjelenítése rádöbbent arra, hogy semmi sem fekete-fehér, a királyi család élete pedig nem pusztán fényűzés és pompa.

Ha egyszer elkezded,

biztosan nem fogod tudni abbahagyni. Az öt évvel a II. Erzsébet trónra kerülése előtt kezdődő kosztümös drámasorozat minden része egyre mélyebbre ás a királynő és gyermekeinek ─ elsősorban Károly herceg ─, férjének, Fülöp hercegnek a mindennapjaiba és húga, Margit hercegnő vagy éppen Diana szerelmi életébe.

A szívek királynőjét Emma Corrin alakítja a sorozat 4. évadában.

Mindezt pedig tetőzi a The Crown kiváló minősége, az olyan történelmi karakterekhez való hűsége, mint Winston Churchill, a lélegzetelállító díszletei, az eredetire „megszólalásig” hasonlító ruhakölteményei.

Kedvet kaptál?

A Korona magyar szinkronos előzetesét itt találod:

A negyedik évadához ért sorozatot nem csak a Netflixen, hanem online itt is megnézheted, ráadásul magyar szinkronnal.